2022. augusztus 20.
//
István névnap

Rövidesen beindul a nyári napközi Veszprémben / – sok a program, de hiányzik a koordináló szerep –

2008. július 3. 13:37
A jövő hét első napjától a megyeszékhelyen is beindul a nyári napközi. A szolgáltatásról Némedi Lajos önkormányzati képviselő és Horváth Miiklós táborvezető tartott csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót a városházán.
Veszprém Megyei Jogú Város Oktatási és Sport Irodájának szervezésében a nyári napközis tábor augusztus 8-ig a Táncsics Szakközépiskolában várja a gyermekeket. Bár az önkormányzatnak nem kötelezően ellátandó feladata a nyári napközis tábor, a város ezt mégis felvállalta. Az önkormányzat gyermekenként napi 400 Ft-tal, három képviselő – Mihalovics Péter, Némedi Lajos, Vereskuti Béla – pedig a saját keretéből járul hozzá a költségekhez 100-100 ezer forinttal. A tábor időtartama alatt képzett pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel, s biztosított az egészségügyi személyzet is. A programok színesek, melyek között a kézműves foglalkozások, a versenyek, a kirándulások szerepelnek.

Némedi Lajos elmondta, hogy már tavaly is sikeres volt a nyári tábor (akkor átlag 40-45-en vették igénybe a szolgáltatást). A szülők és a gyerekek is elégedettek voltak, s ami a legfontosabb: nem az utcán csellengtek, biztonságos helyen voltak az 1-8. évfolyamos tanulók.

A reggel 6.30 és délután négy óra közötti időtartamban (napi 500 Ft-os költségen) a programok mellett étkezést is biztosítanak a tábor lakóinak.

A programok között vetélkedők, versenyek (kerékpáros is), kirándulások szerepelnek, s ígéreteik szerint minden gyermek meg fogja találni a magának való időtöltést.

A Vehír információi szerint számos, hasznos program várja a fiatalokat a szünidő alatt, ám hiányzik ezek koordinálása, nincs olyan kiadvány, amelyben jól áttekinthetően ott lenne a teljes kínálatpaletta.

Zatkalik András

További cikkek

Alkotmánybírósághoz fordul az LMP a fakivágással kapcsolatos kormányrendelet miatt
Alkotmánybírósághoz fordul az LMP a fakivágással kapcsolatos kormányrendelet miatt
A veszprémi Barátság parkban tartott sajtótájékoztatót Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke, országgyűlési képviselő, valamint Gerstmár Ferenc, a veszprémi önkormányzat LMP-s képviselője.
A honvédség minden tagja Szent István örökségének őrzője
A honvédség minden tagja Szent István örökségének őrzője
Az államalapítás alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést pénteken a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központja.
Orosz gép miatt riasztották a magyar Gripeneket a Baltikumba
Orosz gép miatt riasztották a magyar Gripeneket a Baltikumba
Megkapták idei első éles riasztásukat a balti légteret védő magyar Gripenek - közölte a honvédelmi miniszter csütörtökön Facebook-oldalán.
Az ünnep miatt változnak a MÁV-Volán csoport menetrendjei
Az ünnep miatt változnak a MÁV-Volán csoport menetrendjei
Az augusztus 20-ai budapesti tűzijáték után több kocsival közlekedő vonatokat indít a MÁV. Változik a Volánbusz menetrendje is az ünnepi hétvégén.
Petíciót indítottak a reformerek Udvardy érsek leváltására
Petíciót indítottak a reformerek Udvardy érsek leváltására
A Reformerek Párt részéről Varga-Damm Andrea, a párt elnöke és Kovács Rajmund alelnök Veszprémben jelentették be, hogy online petíciót indítanak annak érdekében, hogy meggyőzzék a szentatyát a veszprémi érsek leváltásáról.