2022. augusztus 20.
//
István névnap

Pannon e-Oktatási Klaszter a Pannon Egyetemen

2008. július 4. 8:40
Pannon Egyetem
Regionális klasztert alapítottak az e-oktatás elkötelezettjei Veszprémben televíziós szakemberek és a Pannon Egyetem együttműködésének gyümölcseként július elsején.
Az alapító tagokat elsőként Dr. Rédey Ákos, a házigazda intézmény rektora köszöntötte. Elmondta, hogy a klaszter megalakulását hosszas előkészítő munka előzte meg, hangsúlyozta, hogy a Pannon Egyetem tartalékait mozgósítani kell, hogy az informatika mindenki számára használható és elérhető legyen. Ezt követően Dr. Nahlik Gábor, az Alkalmazott Gazdaságtan Tanszék vezetője, a klaszter elnöke vázolta a szervezet jövőképét, az első alapozó öt évet. Fő célként az egyetem eseményeinek publikálását fogalmazta meg, a klaszteren keresztül az oktatók ismertsége is növekedni fog majd. Rövidtávon tehát fontosnak tartja a Közép-Dunántúli Régió valamennyi háztartásában a helyi és regionális műsorszolgáltatók műsorainak vételére alkalmas interaktív infrastruktúra megteremtését, az e-oktatási tartalmak eljuttatását, az emberek számára a tudásalapú boldoguláshoz szükséges ismeretanyag átadását, az iskolarendszeren belül és kívül a tudás megszerzésére esélyegyenlőség biztosítását. Ezt követően célként tűzte ki a klaszter menedzsment cég megalapítását, majd 2011-re országosan akkreditált, később nemzetközi minősítés megszerzését. Középtávon szeretné, ha a régió oktatási intézményeinek és elektronikus médiumainak alkalmassá válnának e-oktatási és multimédiás műsor tartalmak országos terjesztésére és exportjára, együttműködésre az Európai Unió más országokban működő régióival. Ezt követően a klaszter munkáját működtető munkacsoportok alakultak, valamint szó esett a pályázati keretekről is.

Zatkalik-Peresztegi Virág

További cikkek

Alkotmánybírósághoz fordul az LMP a fakivágással kapcsolatos kormányrendelet miatt
Alkotmánybírósághoz fordul az LMP a fakivágással kapcsolatos kormányrendelet miatt
A veszprémi Barátság parkban tartott sajtótájékoztatót Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke, országgyűlési képviselő, valamint Gerstmár Ferenc, a veszprémi önkormányzat LMP-s képviselője.
A honvédség minden tagja Szent István örökségének őrzője
A honvédség minden tagja Szent István örökségének őrzője
Az államalapítás alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést pénteken a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központja.
Orosz gép miatt riasztották a magyar Gripeneket a Baltikumba
Orosz gép miatt riasztották a magyar Gripeneket a Baltikumba
Megkapták idei első éles riasztásukat a balti légteret védő magyar Gripenek - közölte a honvédelmi miniszter csütörtökön Facebook-oldalán.
Az ünnep miatt változnak a MÁV-Volán csoport menetrendjei
Az ünnep miatt változnak a MÁV-Volán csoport menetrendjei
Az augusztus 20-ai budapesti tűzijáték után több kocsival közlekedő vonatokat indít a MÁV. Változik a Volánbusz menetrendje is az ünnepi hétvégén.
Petíciót indítottak a reformerek Udvardy érsek leváltására
Petíciót indítottak a reformerek Udvardy érsek leváltására
A Reformerek Párt részéről Varga-Damm Andrea, a párt elnöke és Kovács Rajmund alelnök Veszprémben jelentették be, hogy online petíciót indítanak annak érdekében, hogy meggyőzzék a szentatyát a veszprémi érsek leváltásáról.