Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
18°C
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
18°C

Minden jó, ha a vége jó

2011. május 29. 13:37
Szombat este tartotta hagyományos évzáró bankettjét az NB I ötödik helyén záró, s ezzel EHF-kupa induló Balatonfüredi KSE.

A helyi sportcsarnok panorámatermében rendezett vacsorán a klub elöljárói, támogatói, dolgozói és játékosai mellett megjelent dr. Bóka István polgármester, dr. Soós Kálmán a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, illetve a sportág füredi szülőatyjaként számon tartott Glatz László, aki 55 évvel ezelőtt alapította a városban a kézilabdát.

Pohárköszöntőjében Csima László elnök gratulált a csapatnak az ötödik hely, s az azzal együtt járó nemzetközi szereplés kivívásához. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a csapat jövőre már rutinosabb szereplője lesz az európai küzdelmeknek.


Fotó: kezilabda.com

A klub első embere a megjelent protokoll személyek között külön köszöntette a támogatók képviselőit, s elmondta, a grémium szívesen venné, ha egyikük névadó szponzora lenne az együttesnek.

Csima László természetesen nem feledkezett meg a siker közvetlen kovácsairól sem, akiknek a köszönet mellett ez elvárásokról is szólt.

– Minden jó, ha a vége jó. Büszkék vagyunk rátok, hiszen elértük a kitűzött a célt. Úgy érezzük, hogy Sótonyi László által befektetett munka meghozta gyümölcsét. Már több éve a középmezőnyben vagyunk, most pedig itt van a lehetőség, hogy a mércét feljebb rakjuk, s a 3-4. helyet célozzuk meg – vázolta fel elképzeléseit a klubvezető, aki azt kérte a játékosoktól, hogy mindig teljes erőbedobással küzdjenek, s törekedjenek arra, hogy ne legyen hullámzó a játékuk.

Az este jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel zárult.

Visszatekintő

A Balatonfüred egyetlen góllal maradt le a négy közé jutástól a férfi kézilabda NB I-ben, miután az alapszakasz küzdelmeinek végén 23:23-as döntetlent játszott a Ferencváros ellen. A gárda az 5-8. helyért zajló rájátszásban aztán Csurgón és Kecskeméten s vesztesként hagyta el a pályát. Az utolsó fordulóban azonban drámai küzdelemben visszavágtak a Somogy megyeieknek, amellyel kivívták az 5. helyezést. Tekintve, hogy a PLER és az FTC egyesült, ez a pozíció EHF-kupa indulást is jelent a Balaton-partiaknak.

Az alakulat a 2009/10-es idényben nyert Magyar Kupa bronzének köszönhetően fennállása során először kiléphetett az európai kupaporondra. A csapat a 16 közé jutásért a moldáv HC OLIMPUS-85 csapatát búcsúztatta kettős győzelemmel. A következő körben pedig a későbbi ezüstérmes, francia Tremblay óriási csatában 49:47-es összesítéssel búcsúztatta Pásztorékat.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.