Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ifjúsági válogatott meccsek Füreden

2011. június 5. 12:13 // Forrás: balatonfuredikc.hu
A júliusi svédországi kontinensviadalra készülő férfi ifjúsági válogatott keret Sótonyi László és György László irányításával Füreden edzőtáborozik

Szintén itt tartja a felkészülését az osztrák korosztályos csapat. Ezt kihasználva szombaton már másodszor mérkőzött meg egymással a két együttes. A magyarok ezúttal is jobbnak bizonyultak. A pénteki 34:26 után (lj. góldobók: Zdolik 5/2, Faluvégi, Szöllősi, Szabó 4-4; ill. Neuhold, Stockinger 5-5, Kondolf 4) most 27:22 arányban győztek.

Zdolik góljaival vezetett a magyar csapat, de az osztrákok – akárcsak a pénteki meccsen – szívósan tapadtak a mieinkre. A félidő közepe után sikerült először három góllal elmennünk. Emberelőnybe is kerültünk, de nem nőtt, hanem csökkent az előnyünk. Sőt, sikerült kiegyenlíteniük a vendégeinknek, mi több, egy kihagyott hetesünk után a vezetést is átvették. Ez már sok volt Sótonyi mesternek, aki kikérte az idejét. Kapust, irányítót és lövőt cserélt. Rögtön visszavettük a vezetést, de sorozatban három helyzetünk maradt ki, de Holló kapus lehúzta a redőnyt. Újabb kimaradt helyzeteink után ismét csak a kapusunknak köszönhettük, hogy döntetlennel mehettünk pihenni.

A második játékrészt mindkét oldalon kimaradt hetesek és Holló bravúrok indították. Négy perc kellett az első - szerencsére magyar - gólhoz. A 40. percben sikerült újra két góllal vezetni. Kettős emberelőnyünket nem tudtuk kihasználni, de a 47. percre háromra nőtt az előnyünk. Ekkor hét perces gólcsönd következett és egy gólra feljöttek a sógorok. Ezzel el is fogyott a puskaporuk és az utolsó öt percet 4:0-ra nyerték a magyar fiúk.

Így a pénteki nyolc után öttel nyerték a második meccset a fiatalok. A védekezés és főleg a kapusteljesítmény javult, de sok kimaradt helyzet volt.

Ifjúsági férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Ausztria 27:22 (14:14)
Balatonfüred, 150 néző. Vezette: Miskei, Öcsi.
Magyarország: Kommendánt - Pásztor, Kemény 3, Szakcsi, Szöllősi 1, ZDOLIK 8/3, AUTH 3. Csere: HOLLÓ (kapus), PULAY 7, Velky 1, Faluvégi 1, Oláh, Hornyák, Lezák, Szabó 1, Gál 2. Szövetségi kapitány.: Sótonyi László.
Ausztria: SARK - Steiger, KONDOLF 3/1, Schweighofer 1, Stockinger 2/1, NEUHOLD 7/2, Martinek. Csere Filipovic (kapus), MAROUSCHEK 7/2, Harrich 2,Pratscher, Führer. Szövetségi kapitány: Haglenther Klaus.
Hétméteresek:6/3, ill. 9/6.
Kiállítások: 8, ill.16 perc.
A mérkőzés alakulása: 10.p.: 6:5; 15.p.: 8:6; 23.p.: 11.12; 27.p.: 14:12; 34.p.: 15:14; 40.p.: 19:17 47.p.: 22:19; 55.p.: 23:22.

Edzői nyilatkozat

Sótonyi László: – Készülünk, keressük a legjobb összeállítást az Eb-re. Javítjuk a hibákat és ezért jó szolgálatot tesznek ezek a meccsek az osztrák ifik ellen.

A harmadik összecsapás vasárnap rendezték.

vehir.hu
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. tegnap 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. tegnap 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. tegnap 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.