Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
15°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
15°C

Nagyszerű verseny a jubileumi Veszprém BFGoodrich Rallye / – a szabály az szabály –

2008. július 5. 13:50
Óriási érdeklődés kíséri a 15., jubileumi Veszprém BFGoodrich Rallye eseményeit. A ralihoz a szerencse is odaszegődött az időjárás képében: a szél, illetve a kissé hűvös idő a strandolók egy részét is a kitűnően megközelíthető pályák mellé vonzza.
Mindenütt nagy a tömeg, de a szervezés precíz, s ha pár percre fel is torlódik az érdeklődők járműoszlopa, rövid szünet után folytatódhat a legizgalmasabb nézői pontok elfoglalása. Szinte mindenütt lehet parkolni, ám megéri a gyaloglás, mert autónk rövid idő alatt porba burkolódzik, s lesz mit takarítania otthon az asszonynak…


Már a péntek kora esti Óváros téri rajtnál ott tolongott mindenki, akinek valaha is beleoltottak a szervezetébe egy csepp benzint is. A hangulat kitűnő, s nincs olyan versenyző, akinek ne lenne ott a szurkolótábora. A háttér látványa is magáért beszél: minden, ami autóval (no és a sörrel) összefügg ott van a pályák mentén: pólók, sapkák, adalékok, italok és ételek. Vásári a forgatag, de azért a főszerep az autóké. Aki nem nézi, az is hallja: hörögnek, bömbölnek a motorok, egy-egy „sodrós” után porfellegben fürdik fürdőgatyeszra vetkőzött apuka, babakocsiban szendergő kisgyerek, alig valamibe öltözött lyányok, főtt kukorica és kolbász. Kit zavar? Szellemes és szellemeskedő megjegyzések egy-egy kanyarvételre, fotósok hada, zúgó helikopter, óriás kivetítő. Egyszóval: minden a parádéért. Mindeközben bádogba szorítva, merevítő csövek közt, nyakig beöltözve, minimális szellőzéssel kemény férfiak (és néhány hölgy is!) ott ül leszíjazva, hallgatja az itinerről az utasításokat. Ők a versenyzők. Pénzt, energiát, időt nem ismernek, csak a kockás zászlót, a másodpercek illanását…


Néhány információ a verseny honlapjáról, a www.veszpremrally.hu-ról:  

A Botka Dávid - Mihalik Péter kettős számára már az első, bántai gyorsasági szakaszon véget ért a veszprémi futam, miután gondok adódtak a Mitsubishi üzemanyag ellátásával.

Mielőtt egy kilométert is megtehetett volna, máris fel kellett adnia a BFGoodrich-Veszprém Rallye-t a szuper 1600-as kategóriában érdekelt Pálinkás-Bagaméri kettősnek. Közlekedési szabálysértés miatt az intézkedő rendőr elvette a csapat versenyautójának forgalmi engedélyét, ennek hiányában pedig nem vehetnek részt a futamon.

Az ifjabb Ranga - Benkő páros is kiszállt a küzdelemből a harmadik gyorsasági szakaszt követően. Az első gyorsasági szakasz rajtjában ugyanis eltört egy féltengelyük, ami miatt jelentős hátrányba kerültek az ellenfelekkel szemben. Ezt követően megpróbálták behozni a lemaradásukat, aminek egy borulás lett a vége. A versenyzők jól vannak, a szervizparknál azonban leadták a menetlevelüket. 

A versenyen készült többi fotónkat képgalériánkban tekinthetik meg.

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.