Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Tíz nemzet verseng Veszprémben

2011. június 7. 15:44
A Modernc táncsportok világbajnokságának ad helyet megyeszékhelyünk június 23. és 26. között. Veszprémieknek is szurkolhatunk majd.

Veszprém három napra tánc világváros lesz – fogalmazott Némedi Lajos, aki örömét fejezte ki, hogy egy ilyen különös jelentőséggel bíró világbajnokságnak adhat otthont a megyeszékhely. Az alpolgármester kiemelte, mintegy kétezer versenyző, összesen közel ötezer vendégéjszakát tölt el a városban, illetve környékén. – Újabb színfolttal gazdagodik Veszprém kulturális élete, amit örömmel támogat az önkormányzat, éppen ezért a rendezvénynek helyet biztosító Arénát féláron biztosítja a szervezők részére – tájékoztatott az alpolgármester.

A négynapos rendezvény részleteit Barna Attila, a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége elnöke ismertette. Június 23-án, csütörtökön este hét órakor ingyenesen látogatható gálaműsorral kezdődik a világbajnokság, aminek részeként többek között a fellépő nemzetek látványos produkcióiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők. A következő három nap összesen 889 versenyszámot mutatnak be az Aréna színpadán, délelőtt a gyermekek, délután pedig a junior és felnőtt csapatok mutatkoznak be. A szervezők biztosak benne, hogy minden látogató megtalálja a számára legszórakoztatóbb tácstílust, hiszen többek között olyan műfajokat nézhetnek meg, mint a break, funky, techno, disco dance, hip-hop, vagy éppen a caribi/latin show. Szombaton délután a program részeként Nemzetközi Amatőr Táncgálát is tartanak.

A négy nap alatt tíz ország 86 egyesülete verseng, a környező országok képviselői mellet érkeznek Angliából, Moldáviából, Lengyelországból és Oroszországból is, de természetesen a legtöbb versenyzőt a házigazdák akkreditálták, sőt, két veszprémi csoportnak is szurkolhatunk a világbajnokság alatt. A fellépők produkcióit nemzetközi szakmai zsűri osztályozza majd.

A megnyitó gála díjtalanul megtekinthető, a versenynapokra a belépő 12 éves korig 1000, felnőtteknek 1500 forint. A háromnapos bérlet 3000 forintba kerül, ami már megvásárolhat a szervező Szépország Rendezvényiroda munkatársainál, valamint a Veszprém Aréna jegypénztárában – tájékoztatott Domokos József, a szervező cég igazgatója. Hozzátette, a napijegy áráért 12-13 óra színvonalas produkciót kapnak a látogatók, hiszen a programok reggel 9 órakor kezdődnek és késő este érnek véget.

A lebonyolításban közreműködik még a Gyermekmosoly Alapítvány. A világbajnokság fővédnöke Porga Gyula polgármester.

 

Kapcsolódó oldal: Modern Táncsportok Világbajnoksága
 

Cseh Zoltán
Kovács Bálint
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.