2023. január 30.
//
Martina névnap

Kevesebb pozitív élmény

2011. június 7. 16:09
Szubjektív szempontomból ez az év semlegesebb, érzelmileg kevésbé befolyásoló volt, mint a korábbiak – véli Magyarády Péter.

– Milyennek értékeli az MKB Veszprém KC elmúlt szezonját?

– Minden évben elvárás a magyar bajnokság, Magyar Kupa győzelem és a Bajnokok Ligája legjobb nyolc közé kerülés. Az első kettő elvesztését bármilyen körülmények között csalódásnak élem meg. Utóbbinál más a helyzet, ugyanis létezik 6-7 apró különbségekkel bíró csapat Európában, akik között a végső kimenetel többek között a szerencsén, a pillanatnyi formán is múlik, és a sérülésektől is függ. Ebben a felállásban az idei sorsolásra nyugodtan mondhatjuk, hogy balszerencsénk volt, ennek ellenére úgy látom, megfoghattuk volna a Barcelonát. A meccs tanulsága, hogy a csapat teljesítménye akkor lesz igazán jó, ha sikerül a mérkőzések utolsó harmadát is jól teljesíteni, de ez nem erőnléti kérdés, inkább koncentrációs probléma.

– Végül nem sikerült bejutni a legjobb nyolc közé a BL-ben.

– Rég volt erre példa, bár abban az évben egy KEK-győzelemmel kárpótoltuk magunkat. Csalódott voltam a mérkőzést követően, a kiesés miatt nem lehetek elégedett az idei évvel.

– Milyen fejlődési lehetőségek állnak a klub előtt?

– Alapvető probléma a pénzügyi háttér. A klub költségvetése körülbelül harmada az igazán nagy csapatokéhoz képest. Legalább ilyen fontosnak tartom, hogy több energia jusson a szakmai kérdésekre. Nálunk a tényleges klubvezetői tevékenység 70-90 százaléka a pénzszerzésre megy el, a többi marad a szakmai munkára. Nagy előrelépés lehet, ha ezen tudunk változtatni. Javíthatunk a játékos kihasználáson, ha egy 15-16 fős keretet jól használunk, nem lehet hátrányunk egy hosszabb kispaddal szemben. Ismét előtérbe kell kerülnie a 2-4 éves szerződéseknek, a fiatal tehetségek hosszú távú leigazolásának, vagyis csapatépítésben kell gondolkodni. A játékosok általában nyitottak erre, kötődnek a klubhoz. Ehhez kapcsolódóan nagyon fontos lenne egy – a focinál meglévő – nemzetközi szabály bevezetése, miszerint csak a klubbal lehet tárgyalni játékosvásárlás esetén.

– Mit jelent a klub életében a Telekom támogatása?

– Értékét tekintve jelentős összegű szponzori szerződést kötöttünk. A cég egyébként kivonult a csapatsportok támogatásából, egyedül minket tartottak meg. Mindig nagyon fontosak voltak a tradíciók. Az az igazán jó támogató, aki érzelmileg is kötődik a klubhoz.

– Új pozíciót tölt be a klub életében. Mi a jelenlegi feladata?

– 2009 végén jeleztem, hogy nem szeretném folytatni a gazdasági és operatív elnöki tevékenységemet, főként azért, mert az elnevezésnek és a valós munkának nem sok köze volt egymáshoz. Végül úgy döntöttünk, hogy azokat a területeket, amit szeretnék fajsúlyosabban előrehozni, gesztorként, az adott feladatra figyelő menedzserként irányítom. Ilyen terület a reklám és a marketing, amiben rengeteg tartalékot látok. A klub kommunikációja jelenleg messze elmarad attól a szinttől, ami az eredményessége szerint méltó lenne. Szükség van egy belső szervezetfejlesztésre, ami követi a klub növekedését. Sokkal gyakrabban ülésező, hatékonyabb elnökség szükséges, ami betölti a valódi irányító szerepet. A nemzetközi kapcsolatok erősítésével is foglalkozom majd.
Ezzel párhuzamosan szeretnék kicsit jobban kimaradni az operatív napi munkából.

– Mi volt a legpozitívabb élménye az elmúlt szezonban?

– Nem tudnék most ilyet mondani. Szubjektív szempontomból ez az év semlegesebb, érzelmileg kevésbé befolyásoló volt, mint a korábbiak. A Periccsel kapcsolatos kényszerű döntés meghozatalát azonban az év negatív élményei közé sorolom.

Cseh Zoltán
Kovács Bálint

További cikkek

Dánia sorozatban harmadszor lett világbajnok!
Dánia sorozatban harmadszor lett világbajnok!
Dánia nyerte az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságot, miután 34-29-re legyőzte az olimpiai címvédő Franciaországot vasárnap a stockholmi döntőben.
Rodríguez: egy eladott labda döntötte el a meccset
Rodríguez: egy eladott labda döntötte el a meccset
José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy vélekedett, csupán egy eladott labda döntötte el Egyiptom javára a hetedik helyért rendezett vasárnapi mérkőzést az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
Győzelemmel zárt a Liga Kupa csoportküzdelmeit a Konkoly-csapat
Győzelemmel zárt a Liga Kupa csoportküzdelmeit a Konkoly-csapat
A Fejér-B.Á.L. Veszprém négy góllal, 32-28-ra nyert a Budai Farkasok vendégeként a férfi kézilabda Liga Kupa csoportkörének utolsó fordulójában, pénteken.
Kikapott Egyiptomtól, nyolcadik lett a magyar válogatott
Kikapott Egyiptomtól, nyolcadik lett a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott a nyolcadik helyen végzett az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mivel kétszeri hosszabbítás után 36-35-re kikapott Egyiptomtól a vasárnapi, stockholmi helyosztón.
Veszprémi versenybíró a vb-döntőn
Veszprémi versenybíró a vb-döntőn
A tavalyi Európa-bajnoki finálét követően Soós Balázs, a Magyar Kézilabda Szövetség nemzetközi és stratégiai igazgatója, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség versenybizottságának tagja, egyben a férfi világbajnokság egyik versenybírója a Franciaország–Dánia vb-döntőre is küldést kapott.