2023. január 30.
//
Martina névnap

Szépen fejlődik az ifi csapat

2011. június 11. 9:25
veszprembarabaskc.hu
Véget ért a szezon a Veszprém Barabás KC ifjúsági csapata számára is, Horváth Tibor, a lányok új edzője értékelte, hol tart most a csapat.

– Mielőtt Veszprémbe kerültem, azt mondták az utánpótlás területén dolgozó kollégák, nagy kihívást választok, ha elfogadom a Barabás KC ifjúsági csapatának a vezetését. Megmondom őszintén, több lehetőség közül lehetett volna választani, és én időt kértem a vezetőktől. Megnéztem a gyerekek edzéseit, mérkőzéseit. Az igazság az, hogy láttam és látok bennük fantáziát és eldöntöttem, hogy elvállalom őket. A döntés mellett az is közrejátszott, hogy kihívást látok a komoly utánpótlás bázis női megvalósításában Veszprémben – magyarázta a VBKC-hoz kerülésének körülményeit Horváth Tibor.

– Azt kérték, hogy építsek csapatot és az utánpótlás helyzetét realizáljam, majd építsem. Jelenleg egy folyamat elején járunk, és én bízok abban, hogy a veszprémi női kézilabda utánpótlás szinten is eléri az NB I színvonalát. A munkát ez év februárjában vettem át, s el kell mondanom, az ifjúsági játékosok sajnos nem ütötték meg azt a szintet, ami az NB I-ben elvárható. Átalakítottam az edzésidőket, a gyerekek heti 8 edzésen, fél alapozással készültek az elmúlt mérkőzésekre. Sokat dolgoztak, és büszke vagyok rájuk azért is, mert nagyon kemény munkát végeztek el az elmúlt két hónapban. Javult az állóképességük, játéksebességük, védekezésük, amely meglátszott a mérkőzéseinken is – beszélt a közös munka kezdetéről a szakember.

– A jövőben szeretnék áttérni a nyitott védekezésre és a lerohanásokból indított támadásokra. Szeretnénk indulni az NB II mezőnyében. Hiszek az elvégzett munkában, s lépésről lépésre haladva mindent el lehet érni. Az első mérkőzéseken 20 percig bírtuk a terhelést, majd ezt kitoltuk 30 percre, majd 40 percre, és fejlődünk tovább. Rengeteget dolgozunk a csapat építésén. A junior válogatottban szerepelt két játékosunk: Takács Bianka és Tarjányi Szilvia. A legtöbb gólt Khouiled Sarah lőtte a szezonban. A második helyen Palotás Fanni végzett, aki jelenleg is az ifjúsági válogatottal készül. A leglátványosabb fejlődést Szabó Anna Kata mutatta. Kiemelném védőmunkája és küzdőakarata miatt Takács Biankát és Fodor Vivient. Sokat fejlődött Csoknyai Nóra, akire több feladatott szeretnék bízni a jövőben. Megemlíteném kapusainkat is: Pécsi Edina (Gigi) sajnos megsérült, s nem tudott nekünk az utolsó mérkőzéseken segíteni, viszont kiemelném a kupákon és az első mérkőzéseken nyújtott teljesítménye miatt. Terenyi Banka végig védte a szezont, aki mindenképpen nagy dicséretet érdemel, két alkalommal hozta el a megrendezett kupákról a legjobb kapus címet. Szathmári Anna sérülésből tért vissza hozzánk, már most láttam a küzdeni akarását, s bízom benne, hogy hamar visszanyeri versenyformáját. A csapatból mindenkit kiemelnék, mivel az elmúlt két hónap kemény edzésein a lányok részt vettek, és próbálták teljes erejükből végig csinálni az edzéseket – értékelte csapata teljesítményét Horváth Tibor.

A csapat tagjai: Barta Cintia, Csoknyai Nóra, Fodor Viven, Horváth Viktória, Kalla Krisztina, Kaposvári Anita, Khouiled Sarah, Kovács Lilla, Palotás Fanni, Pécsi Edina, Pécsi Evelin, Stefanics Noémi, Szabó Katalin, Szathmári Anna, Takács Bianka, Tarjányi Szilvia, Terenyi Bianka, Karsai Dóra
Távozó játékosok: Stefanics Noémi, Tarjányi Szilvia, Fodor Vivien
Érkező játékosok: Mayer Maja, Vinklár Vanda, Hanczvikkel Zsanett, Hrankai Regina, Dublinszki Dóra, Herceg Réka
Az érkező játékosok közül többen a felnőtt kerettel készülnek majd.

vehir.hu

További cikkek

Dánia sorozatban harmadszor lett világbajnok!
Dánia sorozatban harmadszor lett világbajnok!
Dánia nyerte az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságot, miután 34-29-re legyőzte az olimpiai címvédő Franciaországot vasárnap a stockholmi döntőben.
Rodríguez: egy eladott labda döntötte el a meccset
Rodríguez: egy eladott labda döntötte el a meccset
José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy vélekedett, csupán egy eladott labda döntötte el Egyiptom javára a hetedik helyért rendezett vasárnapi mérkőzést az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
Győzelemmel zárt a Liga Kupa csoportküzdelmeit a Konkoly-csapat
Győzelemmel zárt a Liga Kupa csoportküzdelmeit a Konkoly-csapat
A Fejér-B.Á.L. Veszprém négy góllal, 32-28-ra nyert a Budai Farkasok vendégeként a férfi kézilabda Liga Kupa csoportkörének utolsó fordulójában, pénteken.
Kikapott Egyiptomtól, nyolcadik lett a magyar válogatott
Kikapott Egyiptomtól, nyolcadik lett a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott a nyolcadik helyen végzett az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mivel kétszeri hosszabbítás után 36-35-re kikapott Egyiptomtól a vasárnapi, stockholmi helyosztón.
Veszprémi versenybíró a vb-döntőn
Veszprémi versenybíró a vb-döntőn
A tavalyi Európa-bajnoki finálét követően Soós Balázs, a Magyar Kézilabda Szövetség nemzetközi és stratégiai igazgatója, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség versenybizottságának tagja, egyben a férfi világbajnokság egyik versenybírója a Franciaország–Dánia vb-döntőre is küldést kapott.