Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hormay Adrienn Európa bajnoki címet szerzett párbajtőrben / Nem tőle vártuk a kiugró teljesítményt, de mindenképpen bíztató formaidőzítése az Olimpia előtt bő egy hónappal

2008. július 7. 8:26
A selejtezőből minden magyar továbbjutott, a legjobb 64 között azonban elvérzett az olimpiai résztvevő Mincza-Nébald Ildikó és Izsó Katalin is. A nyolc közé már nem sikerült a kétszeres olimpiai bajnok és a 2006-os világbajnokság győztesének, Nagy Tímeának sem bejutnia.
A nyolc között tehát Hormay Adrienn-nek kellett megvédenie a magyarok becsületét, ugyanis ő 15:14-gyel legyőzte langaléta német ellenfelét. Ezek után egy 7:4-es , majd egy 12:6-os győzelemmel már élete legjobb eredményét értel azzal, hogy döntőbe jutott. A döntőben a világranglista 3. heylezettje, a román Ana Branza volt a pást másik oldalán, tehát őt nyomasztotta az esélyesség terhe, ugyanis Hormay a világbajnokság előtt mindössze a 45. volt. A papírformák azonban azért vannak, hogy a sportolók felrúgják azokat, egy sima 10:5-tel Hormay Adrienn megszerezte élete első egyéni világbajnoki címét.
Bitera Roland

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.