Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Cselgáncs hírek két frontról

2011. június 16. 7:59 // Forrás: Horváth László, John Zoltán
Windischmann Bence aranyérmet szerzett a Frohnleitenben rendezett óriási méretű nemzetközi cselgáncs viadalon.

Giga dzsúdó verseny Frohnleitenben veszprémi sikerekkel

Hagyományosan óriási méretű cselgáncs versenyt rendezett a grazi dzsúdó klub Frohnleitenben. A számok: 1420 induló, 248 csapat 17 országból. A kétnapos viadalon a Veszprém Judo SE fiataljai is részt vettek.

Az első napon az ifjúsági, junior és a nyílt kategóriában versenyeztek a résztvevők. Ebben a két korosztályban Horváth Dorottya mérette meg magát. Az ifjúságiak mezőnyében 16 versenyző közül a 9. helyet szerezte meg, míg délután a juniorok között az 5. helyezését sikerült elérnie.

A második napot az 11 és 13 éven aluliak kezdték. Itt Takács Boglárka aranyérmet szerzett, Takács Regőnek, Havelda Ádámnak és Hajdu Balázsnak most nem jött össze a pontszerzés.


Windischmann Bence és Horváth Levente

Délután a serdülőké volt a tatami. Itt Windischmann Bence – aki idén is élvezi a Mol Tehetségtámogató program segítséget az Új Európa Alapítványon keresztül – aranyérmet szerzett, Horváth László Levente a harmadik helyen végzett, Vajda Martin pedig a pontszerző hetediken. Az összetett csapatversenyben az előkelő 22. helyen végzett a klub.

Miskolci túra élményekkel

Miskolc adott otthont a 370 részvevő gyereket felvonultató országos diákolimpiai döntőnek a 2001, 2000, 1999-ben született versenyzők számára. Megyénkből csak két klub képviseltette magát, az ajkaiak két versenyzővel, s a veszprémi cselgáncsozók népes 14 fős kerettel. A versenyek kinek jól, kinek kevésbé jól sikerültek, sajnos néhányan nem várt vereségbe szaladtak bele. A lányoknál Takács Boglárka 2., Nagy Viktória 3, Hergovits Luca és Ágoston Réka pedig 5. helyezést érte el súly és korcsoportjában.
A legfiatalabb fiúknál Ágoston Áron jó küzdelmek révén jutott fel a dobogó legalsó fokára, sajnos a többieknek ez nem sikerült, helyezetlenül zártak, Kékesi Szabolcs, Kondics Márton.

A középső korosztályban Csuta Áron életének talán eddigi legnagyobb ippon értékű dobását hajtotta végre és ötödik lett, csakúgy, mint Hajdú Balázs.

A legnagyobbak között Kékesi Péter győzelemmel kezdett, majd sajnos kiesett, Ender Tamás kicsit tompán mozgott, de így is hetedik lett, ahogy Fülöp Bence is. John Dávidtól régóta várt igazi dzsúdó előadást láthattunk, amelynek eredménye bronzérem lett.

Az eredményektől függetlenül jó hangulatú volt az utazás azon szerencséseknek is, akik a kisbusszal jöhettek haza.

vehir.hu
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.