Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mányoki rekordot döntött / A fiatal zalaegerszegi úszó hosszában úszta át a Balatont

2008. július 7. 16:22
Több éve kísérletezik Mányoki Attila, hogy hosszában átússza a Balatont. Tavaly például az időjárási viszontagságok miatt merték ki a tóból. Idén sikerült a kísérlet, a fiú rekordot döntött, megállás nélkül 25 óra 32 perc alatt úszta át, a hajóelterelés miatt, több mint 80 kilométeres távot.

Az indulás előtt még kétséges volt, végigcsinálhatja-e kísérletét a zalaegerszegi úszó. Az első néhány kilométert még viharos szélben tette meg, majd később csitultak a hullámok, de így is komoly erőfeszítésbe került több mint 80 kilométert úszni, pihenő nélkül. Mányoki Attila szombaton 14 óra 13 perckor indult el Balatonkeneséről, Tihany irányába. Az első 10 kilométert 3 óra alatt tette meg, majd végig nyugodt tempóban haladt. A keszthelyi városi strandra vasárnap 15 óra 45 perckor érkezett meg. A 35 éves sportembert Ruzsics ferenc polgármester fogadta.

A Balaton történetében mind ez idáig három olyan úszó volt képes arra, amire Attila is: 1931-ben Halas Olivér 20 óra alatt teljesítette a távot, míg 1961-ben Szekeres Imre 36 óra alatt, s most harmadikként, 25 és fél óra alatt úszta le a 79 km-es távot a Balaton hosszvonalában.

Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.