Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

A zöldeknek is teret ad a hulladéktársulás / Létrejött a Civil Kontroll Munkacsoport

2008. július 8. 9:54
Hivatalosan is megalakult a Civil Kontroll Munkacsoport, mely az Észak-Balatoni Hulladéktársulás és a szakmai illetve civil zöld szervezetek számára teremt konzultációs terepet. Az újonnan megalapított társadalmi szervezet célja, hogy nagyobb betekintést engedjen a zöld szervezetek számára, és biztosítson egy olyan fórumot a környező települések számára, melyen első kézből értesülhetnek a legfrissebb hírekről.

A Tiszta Európa Projekt vezetői a kezdetektől fontosnak tartják a gyors és hatékony kommunikációt, hogy a királyszentistváni hulladéklerakó beruházás részleteiről, a fejleményekről minden érintett időben értesüljön. Azért, hogy a lakosság a környezetvédők véleményével is találkozhasson a projekt során, arra kérték a civil szervezeteket, hogy hozzanak létre egy olyan közös fórumot, mely ellenőrzi a beruházás megvalósulását, felügyeli a tervek alakulását és betekint a helyszínen folyó munkálatokba is. Ezen jogkörökkel jött létre a már említett Civil Kontroll Munkacsoport, melynek egyúttal vezetőit is megválasztották. A munkacsoport elnöke Dr. Szalay Tímea, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület elnöke lett, alelnök pedig Simon J. Sándor, aki Papkeszi önkormányzatát is képviseli. Tagok továbbá az érintett öt települési önkormányzat képviselői, valamint a környezetvédelemmel foglalkozó helyi és országos csoportok, egyesületek. A Civil Kontrol Munkacsoport munkájáért nem kap ellenszolgáltatást. Azt ígérik, hogy hamarosan kidolgozzák az első évi munkatervet, s még az idén elkészítenek egy jelentést, mely összegzi az ez idő alatt gyűjtött tapasztalatokat.

Füssy Angéla
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.