Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

VBKC: fejlődik a serdülő csapat

2011. június 21. 16:01 // Forrás: veszprembarabaskc.hu
Mozgalmas éven van túl a klub serdülő csapata, amely a 9. helyen végzett a bajnokságban. Czinczás Olivér edző értékelte a szezont.

A serdülő csapat szerkezete a szezon elején átalakuláson ment keresztül, a tavalyi létszámból kiválasztottam azt a 12 lányt, akivel az NB I-es bajnokság mérkőzéseit elképzeltem, hozzájuk csatlakoztak az ifjúsági csapatban edző, de serdülőkorú játékosok, akik szintén játszottak a mérkőzéseken. Ezt azért fontos megjegyezni, mert az utánpótlás bajnokságokban, ebben a korosztályban láttunk esélyt jobb helyezést elérni. A bajnokság elején a célom az alapszakaszban legalább 14 pont megszerzése volt, ami sikerült is, és csak egy hajszállal maradtunk le az 5-8. helyért folytatott rájátszásról. A serdülő csapat nagy fejlődésen ment keresztül a szezonban, a lányok a nyári állapotukhoz képest rengeteget fejlődtek technikailag, sokoldalúbbak lettek kapura lövési technikában, passzokban, labdakezelésben. A fizikai, erőnléti állapot viszont elmarad a többi klubtól, de ez nem egy megoldhatatlan probléma, hiszen a lányok átlagban két évvel fiatalabbak riválisaiknál.

Az alapszakasz elején elég nehéz sorsolást kaptunk, rögtön megmérkőztünk a Debrecennel, a Fradival, a Váccal, akik a legerősebb utánpótlás csapatok közé tartoznak. A kezdeti megilletődött játékot követően sikerült a lányokkal elhitetni, hogy van keresnivalójuk a pályán, ez az alapszakasz őszi fordulójának vége felé jött ki a mérkőzéseken, például az Érd elleni nagyarányú, vagy az Újbuda elleni szó szerint kiharcolt egygólos győzelemmel. Ezután ismét vereségek következtek, de ezek is rutinosabb csapatoktól, ETO, Siófok, Békéscsaba. Ezekből a mérkőzésekből tudtunk tanulni, főleg a visszarendeződés terén voltak javítani valók, illetve a nyitott védekezés elleni szituációkban. Az utolsó három mérkőzésből kettőt megnyertünk, itt kiemelném az Alcoa elleni meccset, mert az őszi fordulóban itt láttam a legnagyobb akaraterőt a csapatban, és igazi csapatmunka eredményeként, minden pályán lévő játékos kiváló teljesítményével sikerült egy góllal nyerni.

A tavaszi fordulókban már tapasztalattal vágtunk neki minden meccsnek, tudtuk, hogy az adott ellenfél csapatában mire kell figyelni, mik az erősségeik-gyengéik. Ismét következett a Debrecen, Fradi, Vác hármas, de itt már az őszi megilletődöttség nem látszott, jól helyt álltunk mindhárom meccsen, sőt a Vác ellen még győzelmi esélyeink is voltak. Következett az Érd, Újbuda, Békéscsaba trió, amiből kettőt megnyertünk, és a harmadikat mindössze egy góllal veszítettük el, de számomra ez volt az egész szezon legjobb, legemlékezetesebb meccse. A következő meccseken hasonló eredmények születtek, mint ősszel, külön öröm, hogy Róth Kálmán a meccs után megdicsérte a lányokat a fejlődésükért az őszi formájukhoz képest. A 8. helyről döntő Alcoa elleni meccset sajnos nem sikerült megnyernünk, pedig nagyon készültünk rá technikailag és mentálisan egyaránt, de az őszi vereségért visszavágott az Alcoa. Összességében a 7 megnyert meccs is fejlődést mutat és az alapszakasz zárásaként elégedett voltam a megszerzett 9. hellyel.

A rájátszás viszont nem az elképzeléseink szerint alakult, a 6 meccsből 3-at nyertünk csak meg, így összesítésben a 10. helyre visszacsúsztunk. Szomorú érdekesség, hogy az alapszakaszban legyőzött csapatoktól (Érd, Szekszárd) a rájátszásban kikaptunk, ennek technikai okait a meccsek után megbeszéltük a lányokkal. Az alapszakaszban megszerzett 9. helyet szerettük volna megtartani, de mindösszesen a játékerőnk és tudásunk alapján reális a végső helyezésünk.

A lányok fizikai alapképességeinek felmérésével zártuk a szezont, mindenkinek a tesztek során elért eredményeinek kimutatásával. Itt látok még fejlődési potenciált a lányokban, ezért mindenki kapott a nyári pihenő idejére egyéni feladatokat, legyen az kitartó futás, labdakezelés, vagy gyorsító sprint. A nyári felkészülés során szeretnék javítani az állóképességen, mert sokkal nagyobb esélyünk van, ha a meccsek végéig tudjuk a gyors játék ritmusát tartani. Szeretném a labdakezelést is sokoldalúbbá tenni, például az egykezes labdabirtoklás fejlesztésével, ami a jelenlegi modern kézilabda elengedhetetlen játékeleme. A helyzetkihasználásunkon is javítani kell, a fent említett rájátszás meccsekből okulva, továbbá a visszarendeződésben kell fejlődnünk, de azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon jó úton jár a csapat, és jövőre már csak egy évvel leszünk fiatalabbak. :-)

vehir.hu
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. 2024. április 22. 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. 2024. április 22. 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. 2024. április 22. 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.