Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gyorsak voltak a rend őrei / – tolvajok és rablók gyors elfogása –

2008. július 8. 14:40 // Forrás: rendőrség
Bejelentés alapján jelentek meg a Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei az egyik veszprémi bútorgyártó cég telephelyén. A bejelentő elmondása szerint ismeretlen személyek a biztonsági őr segédletével vasakat tulajdonítanak el a telephelyről.
 

A járőrök kiérkezésekor a biztonsági őr rövid időn belül ellentmondásba keveredett, hogy miért áll egy ismeretlen utánfutóval ellátott gépkocsi a gyár udvarán. Ezután bevallotta, hogy az általa is csak felületesen ismert személyek anyagi ellenszolgáltatás fejében az ő engedélyével tulajdonítanak el különböző anyagokat a telephelyről.

A Közrendvédelmi Osztály járőrei rövid időn belül az egyik raktárban bűncselekmény elkövetésén tetten érték és elfogták a két személyt, akiknél nagy mennyiségű gázolaj volt kisebb kiszerelésekben összekészítve.  

Gyanúsított kihallgatásuk során elismerték, hogy bűncselekmény elkövetésének céljából érkeztek a bútorgyár telephelyére. 

 Július 07-én az éjszakai órákban egy zirci fiatalember bejelentést tett a zirci rendőrőrsön, hogy a Rákóczi téri autóbuszmegálló mögötti füves területen két, számára ismeretlen személy erőszakkal elvette mobiltelefonját, valamint kb. 3.000 Ft készpénzét.

A feljelentést követően a zirci járőrök, valamint a bűnügyi csoport nyomozói a pontos és részletes személyleírás alapján a buszmegálló közelében rövid időn belül elfogták és előállították a bűncselekménnyel gyanúsítható két fiatalkorú fiút. 

A zirci lakásotthonban lakó fiúk kihallgatásuk során elismerték a bűncselekmény elkövetését, elmondták, hogy előre kitervelték, hogy a buszmegálló körül egyedül tartózkodó fiatal férfitól megszerzik mobiltelefonját és tárcáját. A férfit a buszmegálló mögötti területre csalták, majd ott erőszakkal elvették tőle telefonját, mellyel az egyik személy elmenekült, a másikuk pedig dulakodás közben a pénztárcából kb. 3000 Ft-ot emelt ki, és azzal elfutott.

A rendőrség gyors és hatékony reagálása után az eltulajdonított telefont és készpénzt sikerült lefoglalni a fiatalkorú elkövetőktől.

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.