Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Kőkemény BL-csoportban az MKB VKC

2011. június 28. 11:58
A magyar bajnok ellenfele a Medvegyi, a BL-döntős Ciudad Real, a Berlin, a Silkeborg és a szabadkártyás torna győztese lesz.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában kisorsolták a kézilabda Bajnokok Ligája 2011/12-es csoportküzdelmeinek beosztását.


A BL-ben az utóbbi években elkerülte egymást a magyar és az orosz bajnok.
A tavaly augusztus végi felkészülési meccset  azonban a mieink nyerték.

A bakonyiak a második kalapból várták a sorsolást. A „legjobb négy” mezőnyéből a papíron leggyengébb orosz Csehovszkij Medvegyit kapta a Mocsai-csapat. A harmadik vonalba sorolt ellenfelek közül azonban a bombaerős spanyol ezüstérmes, BL-döntős Ciudad Real került a mieink útjába. Nem maradtunk német rivális nélkül sem, a negyedik kalapból ugyanis a Bundesliga feltörekvő alakulata, a Berlin került a B-jelű szextettbe. A dán ezüstérmes Silkeborg mellett a szabadkártyás torna résztvevője is a Veszprém Arénába látogat a következő idénybe. Utóbbi viadal elsőszámú esélyese a szintén német Rhein-Neckar Löwen.

– Rendkívül kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, amely a Löwen érkezésével még erősebbé válhat. A veszprémi közönség ismét fantasztikus ellenfeleket láthat az Arénában. A csoportban különösen érdekes az, hogy nagyon ellentétes stílusban játszó együttesek kerültek, nagy kihívás lesz felkészíteni erre a csapatot. Olyan ellenfeleket kaptunk, akik ellen még hazai pályán is nagyon nehéz dolgunk lesz, ebben a harcban, minden egyes megszerzett pontnak hatalmas jelentősége lesz. Döntő lesz a pillanatnyi sportforma, biztos vagyok benne, hogy sok meglepetés lesz a csoportban. Véleményem szerint mind a hat csapat esélyes a továbbjutásra, de természetesen én a Veszprém minél jobb szereplésében bízom – nyilatkozta Mocsai Lajos vezetőedző a klub hivatalos oldalán.

A sorozat másik magyar résztvevője, a Pick Szeged szintén „belehúzott”. A Skaliczki-csapatra a francia Montpellier, a dán Köbenhavn, a német Kiel és a spanyol León vára D-csoportban.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája - főtábla

A-csoport: Barcelona (spanyol), CO Zagreb (horvát), Kadetten Schaffhausen (svájci), Chambéry (francia), Bosna Sarajevo (bosnyák), a selejtező 2. csoportjának győztese.

B- csoport: Csehovszkije Medvegyi (orosz), MKB Veszprém KC, Ciudad Real (spanyol), Füchse Berlin (német), Bjerringbro-Silkeborg (dán), a szabadkártyások tornájának győztese.

C- csoport: Hamburg (német), Cimos Koper (szlovén), Constanta (román), Szentpétervár (orosz), Wisla Plock (lengyel), a selejtező 3. csoportjának győztese.

D- csoport: Montpellier (francia), Köbenhavn (dán), Kiel (német), Ademar León (spanyol), Pick Szeged, a selejtező 1. csoportjának győztese.

A szabadkártyások tornájának résztvevői: Valladolid (spanyol), Rhein-Neckar Löwen (német), Dunkerque (francia), Kielce (lengyel).

A lebonyolítási rendszer nem változik a tavalyihoz képest: csoportok első négy-négy helyezettje jut a legjobb 16 közé. A kölni négyes döntő mezőnye pedig az oda-visszavágós rendszerű nyolcad-, illetve negyeddöntőket követően alakul ki.

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.