Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Tornagyőzelem hibátlan mérleggel

2011. július 3. 14:00 // Forrás: MTI
A magyar válogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a Margitszigeten rendezett Vodafone Kupa férfi vízilabdatornát.

A júliusi, sanghaji világbajnokságra készülő magyar válogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a Margitszigeten rendezett Vodafone Kupa férfi vízilabdatornát, miután a vasárnapi záró mérkőzésen nyolc góllal jobbnak bizonyult az orosz csapatnál.

Eredmény:
3., utolsó nap:
Magyarország-Oroszország 14-6 (3-1, 4-2, 3-1, 4-2)
A magyar góldobók: Hárai 4, Varga Dániel, Varga II Zsolt, Madaras 2-2, Hosnyánszky, Szivós, Kiss, Steinmetz 1-1

Támadásban meglehetősen sok hibát hozott az első negyed mindkét oldalon, a védekezés ugyanakkor az olimpiai bajnoki címvédő magyarok és az oroszok részéről is jónak bizonyult, elsősorban a két kapus teljesítményének köszönhetően.


Az orosz Jurij Csesev (háttal) és Kiss Gergely küzd a labdáért a Vodafone Kupa nemzetközi vízilabda torna Magyarország - Oroszország mérkőzésén, a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. MTI Fotó: Illyés Tibor

A második nyolc percben sokkal pontosabban fejezte be akcióit a magyar válogatott, s bár közben az ellenfélnek is sikerült kétszer bevennie az egyébként nagyszerűen védő Szécsi kapuját, a nagyszünetre megnyugtató előny birtokában vonulhatott a hazai gárda (7-3).

A folytatásban az oroszok körülményes, lassú támadásokat vezettek, ennek következtében – és a remek magyar védekezésnek is köszönhetően – csak egy gólt szereztek, míg Kemény Dénes szövetségi kapitány tanítványai ismét három találattal szórakoztatták a szurkolókat.

A mérkőzés képe az utolsó nyolc percre sem változott, így a magyar csapat látványos, könnyed játékkal, megérdemelten nyert nyolcgólos különbséggel a szebb napokat látott orosz együttes ellen.

A magyar válogatott összességében jó játékkal, a papírformának és a várakozásnak megfelelően magabiztosan nyerte meg a pénteken kezdődött tornát. A második helyet a görögök, a harmadikat pedig a németek szerezték meg, míg utolsóként - pont nélkül - az oroszok zártak.

"A helyzetek kihasználásában és az emberelőnyös szituációkban mindhárom mérkőzésen előfordult, hogy türelmetlenek voltunk, ugyanakkor ezeken a találkozókon mindez belefért, mert ennek ellenére sok gólt szereztünk. - mondta Kemény Dénes. - Ahogyan a korfui Szamarcidisz Kupán, úgy itt is azt vettem észre, hogy meccsről meccsre javult a csapat. A védekezésünk jó volt, összességében mindenki jó teljesítményt nyújtott, minden játékosnak volt lehetősége az önbizalma növelésére. Le a kalappal a szurkolók előtt, mert a rosszabb idő ellenére is nagyon sokan eljöttek a Margitszigetre, nagyon köszönjük nekik a buzdítást."

A torna legjobb játékosának járó díjat Hárai Balázs kapta, míg a legjobb kapus Nagy Viktor lett. A gólkirályi címet a német Moritz Oeler érdemelte ki 9 találattal.

korábban:
Görögország-Németország 7-3
szombaton:
Görögország-Oroszország 7-6
Magyarország-Németország 11-6
pénteken:
Németország-Oroszország 12-11
Magyarország-Görögország 16-10

vehir.hu
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.