Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Veszprémet is érinti a Közép-Európa Rali / A Dakar Ralit történetében először terrorfenyegetések miatt törölték, így a szervezők új rali sorozatot indítottak

2008. április 10. 16:27
Magyarország Romániával karöltve próbálja kiaknázni a sajnálatos januári események miatti lehetőséget a rali sportban. Az új versenysorozat a Dakar Series nevet kapta, a mezőny – 135 motor, 86 autó és 46 kamion – első alkalommal Budapest, Debrecen, Veszprém, Balatonfüred valamint Nagybánya (Baie Mare) lakosságának életét fogja kizökkenteni csendes hétköznapjaiból.

A színvonallal minden bizonnyal nem lesz probléma, ugyanis az elmúlt évek, évtizedek Dakar ralijainak dobogósai szinte már maradéktalanul leadták nevezésüket. Nagy élmény lesz a technikai sport hazai szerelmeseinek élőben látni Jean-Louis Schlesser (Dakar-győztes, 1999; 2000) saját építésű buggy-ját, a korábbi rali világbajnok Bruno Saby (Dakar-győztes, 1993) BMW-jét, az 1997-es év összetett sí-világkupa győztes Luc Alphand (Dakar-győztes, 2006) Mitsubishijét, vagy márkatársát Stéphane Peterhanselt, aki egymaga motorral hatszor (1991, 1992, 1993, 1995, 1997,1998), autóval háromszor (2004, 2005, 2007) bizonyult legyőzhetetlennek a Dakar-ralik történetében. És ez még csak szemezgetés az autósok mezőnyéből, mindhárom kategóriában ott lesznek természetesen a magyar terep raliból már megszokott nevek is.

Az eredeti tervek szerint négy magyar és három romániai szakasz után érkezett volna meg a mezőny a Balaton partra, azonban Szováta környékét a legnagyobb erőfeszítések ellenére sem tudták olyan szinten megtisztítani a hótól, hogy a szervezők határidőre ki tudják jelölni a végleges útvonalat. Így az eredeti programtól eltérően Romániában csak Nagybánya környékén lesznek szelektív szakaszok. Magyar földön a végső elszámolásba beleszámító gyorsasági szekciókat kizárólag katonai gyakorló tereken (a táborfalvai és a jutaspusztai lőtéren) rendezik. Az összekötő szakaszokon a versenyben részt vevő 3 járműkategória (motor vagy quad, autó, kamion) gépjárművei a KRESZ szabályok betartásával közlekednek.

A Közép-Európa Rali legfrissebb programja:

április 20.: Budapest - Nagybánya
április 21.: Nagybánya és környéke
április 22.: Nagybánya - Debrecen
április 23.: Debrecen - Veszprém
április 24.: Veszprém és környéke
április 25.: Veszprém és környéke
április 26.: Veszprém – Balatonfüred

Az eseményt végig követni fogja a Hello Tavasz Fesztivál, aminek keretében minden helyszínen színvonalas és ingyenes programmal várják a kikapcsolódni vágyó családokat, a magyar popélet rajongóit.

Az esti koncertek a rali helyszínein:

Április 19. - Ruzsa Magdi - Budapest, Városligeti Műjégpálya
Április 22. - BonBon, Irigy Hónaljmirigy - Debrecen, Főnix Csarnok
Április 23. - Gáspár Laci, BonBon - Székesfehérvár, Piac tér
Április 24. - Sugarloaf, Ladánybene27 - Székesfehérvár, Piac tér
Április 26. - Back to Black - Balatonfüred, Vitorlás tér

Bitera Roland

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.