Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
12°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
12°C

Tolvajok, betörők, károkozók / nem volt szerencséje a postai betörőknek

2008. július 11. 14:01 // Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, dr. Váradi Piroska tájékoztatta honlapunkat a bűnügyekről. Tegnap egy herendi családi házból 3 millió forint értékben herendi porcelánokat tulajdonítottak el trükkös besurranásos módszerrel. A módszer az volt, hogy E.ON-os szakembernek kiadva magukat „oszlopállítás” ürügyén jutottak be a lakásba. Egy korábbi ügyben pedig „tv-kábel fektetés” ürügyén mentek be és emelték el a háziak értékeit. A rendőrség ezúton hívja fel alakosság figyelmét, hogy miután megnövekedtek az ilyen elkövetések, legyenek óvatosabbak, körültekintőbbek és gyanakvóbbak!
Elfogások napja

Három személyt fogtak el a rendőrök a tegnapi napon: egyet Nyárádon, akit az ajkai városi bíróság körött. Egy személyt csalás miatt köröztek és fogtak el, illetve egy főt a büntetés-végrehajtási intézet körözött.

Megriasztott tolvajok

A hajnalban horgászni induló tulajdonos zavarhatta el – tudtán és akaratán kívül –  azokat a tolvajokat, akik az éjszaka leple alatt Balatonalmádiban az ablak szúnyoghálóját leégetve jutottak be a házba. Amíg a háziak nyugodtan édes álmukat aludták, a tolvajok az udvarra kihordták a legértékesebb tárgyakat, de azt már elvinni nem tudták, mert meghallották, hogy a tulajdonos felébredt, így elmenekültek. Káruk pedig csak a rongálással keletkezett kb. 30 ezer forint értékben.

800 ezer forint értékben tulajdonítottak el viszont ismeretlen tettesek a tegnapi napon egy felsőőrsi raktárból vasat és színesfémet. A villanyszerelő tulajdonát képező raktárba lakatlefeszítés módszerével hatoltak be.

Postai betörés

A balatonakarattyai postáról tulajdonítottak el ismeretlen elkövetők egy lemezszekrényt. A bűncselekménnyel és konkrét rongálással  több mint félmilliós kárt okoztak a hivatalnak.

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.