Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Éjféltől vasutassztrájk / Rendben hazajutnak a fesztiválozók a Balaton Soundról - ígérik a szervezők

2008. július 13. 22:48 // Forrás: MTV
A vasárnap esti egyeztetésen sem született megállapodás a MÁV és a VDSZSZ között. Egyelőre még az elégséges szolgáltatásról sincs egyetértés. Az már biztos, éjféltől nem járnak a vonatok. E közben Zamárdiban 25 ezres tömeg van jelenleg is a Balaton Sound fesztiválon. Zavartalan hazajutásuk érdekében mindenkit az infosátorban tájékoztatnak a tömegközlekedési lehetőségekről.

Gaskó István, a vasúti dolgozók szakszervezetének elnöke a tárgyalást követően kijelentette, folytatják a februárban megkezdett sztrájkot. S bár hétfőn folytatják az egyeztetést, a vasúti közlekedés éjféltől leáll. A még elégséges szolgáltatásnál háromszoros különbség van a MÁV és a szakszervezet ajánlata között - ismertette az érdekvédő. A szakszervezet az 1995-ben megállapodott szintet javasolja, azaz naponta 1-1 vonatpár közlekedne a vonalakon, illetve a budapesti elővárosban további 20 vonat járna. Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője ugyanakkor azt mondja, a vasúttársaságnak nincs anyagi forrása a követelések teljesítésére, még úgy sem, hogy Gaskó kompromisszumos megoldásokat is javasolt. Nullaórától járatkimaradásokra, és útvonal rövidülésekre kell számítani, a MÁV próbálja ugyan másfél óránként közlekedtetni a vonatokat a vonalakon, de kiszámíthatatlan lesz a forgalom.

Valamennyi Volán-társaság elfogadja a MÁV-Start Zrt. által kiadott, érvényes vasúti bérleteket, a MÁV tényleges és családtagi arcképes igazolványokat, valamint a Budapesti Közlekedési Szövetség által kibocsátott budapesti egyesített bérletet, illetve kiegészítő bérleteket a sztrájk ideje alatt - közölte a MÁV.

Vető Krisztinától, a Balaton Sound sajtószóvivőjétől tudjuk, hogy többen aggódnak a fesztiválon, hogy a zárónap után hogyan tudnak hazajutni. A fesztivál nyitónapján, csütörtökön 13 ezren érkeztek a rendezvényre Zamárdiba, pénteken és szombaton 25 ezres teltház mellett folytak a programok, s ma is teltházas a rendezvény. A szóvivő azt mondja sokan autóval vagy busszal jöttek, ezért reméli mindenki gond nélkül hazajut hétfőn. A Balaton Sound infósátraiban már megkezdték a fesztiválozók tájékoztatását a vasutassztrájkról azért, hogy minél előbb megkezdhessék a hazautak megszervezését.

Füssy Angéla
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.