Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

A „Balaton pillanatai” / – új megvilágításba kerülő turisztikai látványosságok –

2008. július 14. 16:21 // Forrás: Kovács Gabriella, Kovács Viktória
A „Balaton pillanatai” című képeslapsorozat első két kiadványának fotókiállítással egybekötött bemutatójára került sor a litéri magtárházban, amely a jövőbeli tervek szerint művészi és védett örökségek tárháza lesz. A kiadványt Szedlák Attila, Litér község polgármestere, a Kelet-balatoni Többcélú Kistérség Társulás elnöke, valamint Kovács Anett Nóra, Litéren élő fotográfusnő mutatta be.
A fórumon ismertették a kiadvány létrehozásának okait és céljait, formai újdonságait és előnyeit, a további terveket és ötleteket.

Szedlák Attila hangsúlyozta, hogy a újonnan kiadott képeslapsorozat nemcsak a település tájait, hanem turisztikai látványosságokat és új funkcióval bővült építményeket is bemutat. Újdonságnak számít a kiadvány formátuma is, hiszen eddig még nem láthattunk ehhez hasonlót. A továbbiakban Alsóörs, Balatonakarattya és Balatonvilágos turisztikai látványosságaival kívánják színesíteni és bővíteni a képsorozat tartalmát. A polgármester hozzátette, hogy ez egy újfajta marketingeszköz, hiszen a képeslapok nem egyszerű fotók, amelyek bemutatják a tájat, hanem művészi alkotások, melyeken keresztül megismerhetjük a Balatont, mint Magyarország Budapest utáni leglátogatottabb turisztikai helyét, és annak vonzáskörzetét.

A továbbiakban Kovács Anett Nóra tartott bemutató beszédet a kiadványról. Bevezetőjéből megtudhattuk, hogy miért épp a litéri magtárház adott otthont a bemutatónak: már korábban is tartottak ezen a helyen képkiállítást, melynek témája Litér és a Balaton volt. A fotográfusnő célja fotósorozatának elkészítésével az volt, hogy a Balaton és vonzáskörzetének mai látványosságait és funkcióit emelje ki. A kiadvány elkészítése számos akadályba ütközött, hiszen meg kellett találni a megfelelő nyomdát, ami a kívánt minőségben viszi végbe az elképzelést. A képsorozatot a veszprémi DOK Press Nyomda termékeként hozzák forgalomba, amely számos formai újdonságot rejt: a képeslapok elküldését követően is megmarad egy másolat, ezenkívül minden lap hátulján megtalálható, hogy hol készült a kép. A kiadvány bevételéből 3-3%-kal fogják támogatni az idegenforgalmat és a környezetvédelmet. Jövőbeli elképzelés a képsorozatokat illetően, hogy ne csak olyan sorozat készüljön, amely több községet mutat be, hanem olyan is, amely egy-egy települést reprezentál. A tervek között szerepel mutimédiás cd-k kiadása, amelyek zenei aláfestéssel mutatják be a nyári, illetve a téli Balatont, ezáltal is növelve a Balaton turisztikai népszerűségét és meghosszabbítva idegenforgalmát.

A képeslapokból álló könyvecskéket megvásárolhatjuk Tourinform irodákban és könyvesboltokban, de idővel az interneten is elérhetővé válnak.

Zatkalik András
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.