Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus

2008. július 15. 14:03
Az ötödik olimpiájára készülő Kolonics a csepeli vízitelepen edzés közben rosszul lett egy résztáv végén, rádőlt az őt kísérő motorcsónakra, majd elvesztette eszméletét. A parton rögtön megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült, a kiérkező mentők pedig már nem tudtak segíteni rajta, a tragédiát hirtelen szívhalál okozhatta. A hír sokkoló, a magyar sportélet az egyik legnagyobb értékét vesztette el. A világklasszis a múlt hónapban ünnepelte 36. születésnapját.

Kolonics 1996-ban Atlantában Horváth Csabával C-2 500 méteren, 2000-ben, Sydneyben pedig C-1 500-on nyert olimpiai aranyérmet, emellett tizenötször állhatott fel a dobogó legfelső fokára világbajnokságon. Pekingben Kozmann Györggyel indult volna két páros számban. 

                                                 

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség nyilatkozata:

"Kolonics György személyében a magyar sport igazi legendája, pályafutása csúcsán lévő klasszisa távozott az élők sorából. A kajak-kenu család és valamennyi sportszerető ember számára elhunyta nem pusztán egyedülálló sportolói nagysága, hanem példaadó emberi tulajdonságai miatt is pótolhatatlan veszteség. Mindannyian osztozunk családja, jelenlegi és korábbi edzője, valamint versenyzőtársai fájdalmában"

Kolonics Györgyöt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság saját halottjának tekinti.

                                            

Zatkalik Dávid
további cikkek
Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. ma 14:59 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! Telekom Veszprém Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) a dán Aalborgot látja vendégül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az idény eddigi legfontosabb, sorsdöntő derbijét megelőzően Ligetvári Patrik a vehir.hu kérdésére azt nyilatkozta, a higgadtság lehet a siker kulcsa. ma 12:50 Női szandál – hogyan válasszuk ki a tökéletes szandált a nyári napokra? Női szandál – hogyan válasszuk ki a tökéletes szandált a nyári napokra? A tökéletes női szandál kiválasztása a nyári napokra egy olyan feladat, amely minden nő számára izgalmas kihívást jelenthet. A kényelem és a stílus ötvözése kulcsfontosságú, hiszen a nyári hónapokban a szandál válik a mindennapi viselet alapkövévé. Ahhoz, hogy megtaláljuk az ideális darabot, figyelembe kell venni több szempontot is. Nézzük, vajon mik ezek! Tarts velünk! ma 11:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.