Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Kis Gergő 1500-on is bronzérmes

2011. július 31. 14:05 // Forrás: MTI
A 800 m-en elért harmadik hely után 1500 m-es gyorsúszásban is bronzérmet szerzett Kis Gergő a sanghaji vizes világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A 23 éves magyar versenyző, aki szombaton óriási országos csúccsal, 14:52.72 perccel biztosította a helyét a másnapi fináléban, a döntőben újabb fantasztikus időt produkált: 14:45.66 perccel csapott a célba, így újabb több mint hét másodpercet faragott a magyar rekordján. Kis 500-nál és 1000-nél is ötödikként fordult, 1200-nál aztán megnyitotta a hosszú hajrát, s előbb az amerikai Chad la Tourette-et, majd a feröer-szigeteki Pal Jönsent is lehagyta, az utolsó hosszon pedig őrizte harmadik helyét.


MTI Fotó: Illyés Tibor

Az előrébb lépésre nem volt esélye, az élen haladó kínai Szun Jang (Sun Yang) ugyanis elképesztő tempót diktált, aminek aztán meg is lett az eredménye: az ausztrál Grant Hackett tíz éve élő világcsúcsát megjavítva, 14:34.14 perces új rekorddal nyerte meg a versenyt. Másodikként a kanadai Ryan Cochrane végzett, így a dobogósok sorrendje ugyanaz volt, mint a keddi 800 m során.

Kis Gergő:
"Az első mondatom üzenet, akiknek küldöm, tudják, mit jelent: aki másnak vermet ás, maga esik bele... A versenyről: nagyon jó úszás volt, ha a kanadai mellett mentem volna közvetlenül, az ezüst is megvan. De így is rendben a dolog, ha otthon azt mondják, vb-bronz lesz, rögtön belegyeztem volna és elkérem az érmet, ide se utazom. Különben sok mindenben kell még fejlődnöm, taktikában is, a fordulóim meg egyenesen katasztrofálisak. Viszont a harmadik hely azért nagy szó, mert odahaza egyenesen meg voltunk alázva, félrelökve az edzőmmel együtt, ez a mostani újabb világbajnoki bronz figyelmeztetés is, hogy mi így is felkészültünk, s most két éremmel mehetek haza."

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.