Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Üdülési csekkel drágább?

2008. július 16. 11:42 // Forrás: MNO
A Magyar Nemzet információ szerint 10 százalékos felárat számolnak fel a balatoni vendéglátóhelyek azok esetében , akik üdülési csekkel fizetnek. Az üdülőkörzetben több mint háromezer szolgáltató fogadja el ezt a fizetési eszközt. Az üdülési csekk pedig egyre népszerűbb, a felhasználók száma 2007-hez képest mintegy 30 százalékkal nőtt az idei évben.

A Balaton környékén 260 szálloda, 40 kemping, 1100 magánszálláshely, 700 étterem, 550 sport- és fürdőszolgáltató fogad el üdülési csekket, amely emellett a helyközi közösségi közlekedéshez is felhasználható. A balatoni éttermek egy részében ugyanakkor felárat számolnak fel annak, aki csekkel akar fizetni, - írja a Magyar Nemzet. A vendéglátósok ezt azzal magyarázzák, hogy az utalványok jutalékos rendszerben működnek, vagyis az üdülési csekk esetében a bevétel mintegy hét százalékát vissza kell juttatniuk az államnak. Halas Ernőné, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság dél-dunántúli régiójának igazgatója azt nyilatkozta a lapnak, hogy a szolgáltató részéről jogos a felár, ugyanakkor kötelező ezt előre a fogyasztó tudtára hozni, tehát étterem, vagy büfé esetében jól látható módon kiírni, kifüggeszteni. Az étkezési jegyet, illetve az utazási csekket elfogadó vállalkozóknak, kereskedőknek, vendéglátósoknak hat-hét százalékos pluszköltségük keletkezik a bónok elfogadása miatt, amit az árrésbe nem tudnak bekalkulálni.


Amikor átadták az egymilliomodik üdülési csekket

Az étkezési jeggyel kapcsolatban gyakori probléma az is, hogy a kereskedelmi, vendéglátóipari egységekben nem adnak belőlük vissza. Az étkezési jegy nem készpénz, nem szolgál pénzváltásra sem – mondta Halasné, aki szerint úgy kell vele vásárolni, hogy fedezze a teljes összeget, vagy készpénzzel kell kipótolni. Jogosan járnak el a kereskedők, ha nem adnak belőle vissza – tette hozzá az igazgató.

Füssy Angéla
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.