Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Nagyvázsonyi mászóverseny

2011. augusztus 4. 10:11 // Forrás: Veszprémi Sportmászó Egyesület
Az 1. Nagyvázsonyi Boulder és Gyorsasági Sportmászó Versenyre készülést is megnehezítették az állandó esőzések.

Ennek ellenére a horgásztónál lévő Völgyparkban sikerült a VESE tagjainak 6 boulderfalat és egy 12 méter magas gyorsasági falat felépíteniük, így július 30-án reggel felkészülten várták az ország legjobb versenyzőit, akik 8 korcsoportban mérték össze tudásukat. Az egy héttel korábbi arcoi (Olaszország) VB-n szereplő kecskeméti Gál Bence, Gál Máté és a veszprémi Imrei Kata és Molnár Gergő részvételükkel emelték a verseny színvonalát.

A Művészetek Völgye Fesztivál zárónapján az időjárás is naposabbra fordult, így az elszánt versenyzők mellett a helyi lakosok és a fesztiválozók közül is sokan jöttek el megnézni, illetve kipróbálni a falmászást. A versenyzőket zsíroskenyér-partira várták a szervezők, és vacsorára paprikáskrumplit kínáltak.

A lelkes nézők kipróbálhatták a sörpadmászást, és az eredményhirdetéskor ajándéksorsolást tartottak. Ebben a csodálatos környezetben a versenyzők és nézők számára is élvezetes versenyt sikerült megszerveznünk, mely népszerűsíti sportágunkat és öregbíti Nagyvázsony hírnevét.

Boulder eredmények:
Serdülő fiúk a Nagyvázsonyi Fatelep Kupáért: 1. Strommer Soma (Nagyvázsony)
Serdülő lányok a Pannon 2000 Kft. Kupáért: 1. Dékány Dóra (Kistelek)
Ifjúsági B kategória: fiú – 1. Simon Gergely (Kiskunfélegyháza); lány – 1. Horváth Laura (Budapest)
Ifjúsági A kategória: fiú – 1. Dékány Gergely (Kistelek) 2. Leitold Márton (Veszprém)
Junior fiúk a Yeti Túrabolt Kupáért: 1. Albrecht Károly (Budapest); Lányok a Nagyvázsonyi Pékség Kupáért: 1. Simon Fanni (Kiskunfélegyháza)
Felnőtt férfi nyílt kategória a Vitaflóra Kft. Kupáért: 1. Gál Bence (Kecskemét) 2. Kerényi Barna (Budapest) 3. Burucs Bálint (Budapest)…7. Izer Bálint (Veszprém)…9. Kovács Balázs (Veszprém)
Felnőtt női nyílt kategória a Gép-Coop Kupáért: 1. Horváth Laura (Budapest) 2. Szíjártó Edina (Budapest) 3. Imrei Kata (Veszprém) …5. Meilinger Noémi
Gyorsasági eredmények:
Mini lányok: 1. Bánfalvi Fanny (Szeged)
Gyermek fiúk: 1.Oláh Marcell(Miskolc)
Gyermek lányok: 1. Kóródi Réka( Dunaújváros)
Serdülő fiúk: 1. Strommer Soma( Nagyvázsony)
Serdülő lányok: 1. Dékány Dóra (Kistelek)
Ifi B fiúk: 1.Simon Gergely(Kiskunfélegyháza)
Ifi B lányok: 1. Horváth Laura (Budapest)
Ifi A fiúk: 1. Leitold Márton (Veszprém)
Junior fiúk: 1. Albrecht Károly (Budapest)
Junior lányok: 1. Simon Fanni (Kiskunfélegyháza)

Felnőtt nyílt férfiak a Balatoni Bob Kupáért:
1. Gál Bence (Kecskemét)
2. Gál Máté (Kecskemét)
3. Simon Gergely (Kiskunfélegyháza)
4. Strommer László (Nagyvázsony)

Felnőtt nyílt nők a Serpa Kalandpark Kupáért:
1. Imrei Katalin (Veszprém)
2. Horváth Laura (Budapest)
3. Meilinger Noémi (Veszprém)
4. Karacs Krisztina (Százhalombatta)

vehir.hu
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.