Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egygólos füredi siker

2011. augusztus 11. 9:23 // Forrás: BKSE
Egygólos sikert ért el első hazai felkészülési meccsén a Balatonfüredi KSE a Gyöngyös gárdája ellen.

Az eredetileg csütörtökre tervezett találkozót a vendégeink kérésére egy nappal korábban kellett megrendezni, így részben ütközött a Fradi focistáinak füredi fellépésével. Drukkereink egy része ezért csak a második játékrészre ért ki - a legjobbkor - amikor biztatásuk átlendítette a holtponton a Sótonyi legénységet.

Délelőtt még kemény edzést tartott a Mester, így mondhatni menetből érkeztek a fiúk a meccsre. Ezúttal a juniorok nem álltak Sótonyi László rendelkezésére, mivel György László tanítványai az NB.I/B-s Várpalotával mérkőztek.

Az újra az első vonalba visszakerült Gyöngyös alaposan felfrissítette a gárdáját. Elég csak Melus, Halász, Balogh Zsolt és Szalafai nevét említeni.

Két kihagyott büntető után kipattanó labdából szerezték az első gólokat a csapatok. Öt perc kellett a hazaiak bemelegedéséhez, majd időnként tetszetős játékkal öt gólos előnyre tettek szert. Ebben az időben is megfigyelhető volt, hogy a helyzetek kialakításáig könnyen eljutnak a fürediek, de a kihasználással még vannak problémák. A vendégek a félidő hajrájában jöttek fel három gólra.

A hazaiak tíz perccel meghosszabbították a szünetet. Ebben csak az volt a baj, hogy a vendégek nem tartottak velük a pihenésben. Négy perc alatt fordítottak. A negyvenedik perc után is csak egyenlíteni sikerült a füredieknek, de egy-egy góllal a vendégek mentek. Sőt, a véghajrára kétgólos gyöngyösi előnnyel fordultak a csapatok. Ekkor komoly hajrába kezdett a drukkereitől támogatott hazai csapat. Átvették a vezetést, de egy 20 másodperces - már feltartott bírói kéznél tartó - gyöngyösi kísérletezés után Halász egalizált. 12 másodperc volt hátra, amikor Sótonyi László időt kért. A szusszanás és a tanács használt, mert 3 másodperccel a vége előtt a vészkapussal is támadó hazaiak Sandrk bombájával megszerezték a győzelmet.

Felkészülési mérkőzés:
BKSE–Gyöngyös 25:24 (14:11)
Balatonfüred, 300 néző. Vezette: Horváth, Marton
Legjobb góldobók: Sandrk 7, Pásztor 4, Szöllősi-Tombor 3-3; ill. Balogh 7/2, Halász 4/3, Debreceni-Gazdag 3-3.
A mérkőzés alakulása: 5.p.: 2.2; 10.p.: 5:3; 15.p.: 9:4; 20.p.: 11:6; 27.p.: 12:9; 34.p.: 14:15; 40.p.: 16:17; 45.p.: 18:18; 50.p.: 20:21; 55.p.: 21:23.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.