Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Miénk az Aréna! / – sport és elegancia találkozása –

2008. július 17. 19:23
Hosszú évek óta várták a veszprémiek, hogy sportágukhoz méltó csarnokuk legyen, hogy legyen egy olyan helyiség, ahol konferenciákat, kiállításokat, bemutatókat, bálokat lehet rendezni. Most az álom valóra vált, s az első kapavágástól számított egy év elteltével megnyitotta kapuit a Veszprém Aréna. Igaz, csütörtökön még csak a sajtó munkatársai ámulhattak el a hatalmas méretek, a kellemes összhatás láttán, de péntektől az igazi „tulajdonosok”, a sportolók és a nagyközönség számára is nyitott a csarnok.

Született veszprémiként átéltem, amikor a történelmi belvárost a szemem láttára rombolták le – mondta Debreczenyi János polgármester a sajtómegnyitón –, és most lehetőség nyílik az újjáépítésre. Igaz, nem a belvárosban, de a jótékony hatások egymást gerjeszthetik.


A folytatásban a polgármester kitért az építkezés előzményeire, majd arra is, hogy az Aréna már most nemzetközi hírnek örvend. Jó lenne – folytatta a polgármester –, ha a városbeliek (és a vállalkozások is) minél hamarább magukénak érezhetnék az intézményt.

Ezt követően elhangzott, hogy az Aréna munkálatain 75 kivitelező cég dolgozott, s ezt a munkát mintaszerűen sikerült koordinálni. A minőség magáért beszél: világszínvonalú lett a csarnok.


A 4,5 milliárdos beruházás eredményeként megszületett Aréna a legtöbb sportág műveléséhez megfelelő körülményeket biztosít – mondta Göttlinger László, a Veszprémi Közüzemi Zrt. vezérigazgatója –, így kézi- és kosárlabda, teremfoci, ökölvívás, súlyemelés, birkózás, de még autós és lovas események, téli–nyári jégrevü is rendezhető falai között. Számítások szerint az éves működtetési költség 120-130 millió forint lesz.  

Érdemes néhány technikai adattal is megismerkednünk. Az Aréna maximális befogadóképessége 6000 fő, küzdőtere 1750 m2-es, parkolójában 850 autó, 16 busz fér el, de hat helikopter számára is biztosított a leszállóhely. A kor színvonalát meghaladó a fény- és hangtechnika éppúgy említésre érdemes, mint a variálhatóság, vagy a biztonság.

A hivatalos megnyitóra vasárnap kerül sor, amikor is olimpiai és világbajnokok, közéleti és sport személyiségek jelenlétében megtörténik az ünnepélyes avatás, ám addig két, programokkal, koncertekkel, sport show-val fűszerezett nap vár a szerencsés jegytulajdonosokra. Azok sem maradnak hoppon, akiknek már nem jutott jegy, mert az épület előtt felállított óriáskivetítőn követhetik az események menetét.

(a programokat a www.veszpremarena.hu honlapon ismerhetik meg bővebben)

Zatkalik András
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.