Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Balesetek, bűnesetek / – bombát találtak Veszprém megyében is –

2008. július 18. 9:31 // Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság
A rendőrség szinte minden lehetséges alkalmat kihasznál arra, hogy felhívja a lakosság figyelmét értékeinek védelmére. Sajnos, sok esetben magunk provokáljuk ki, hogy áldozatok legyünk. Hiába zárjuk le az autónkat a parkolóban, ha az ülésen hagyott tárgyak szinte „felkínálják” magukat a tolvajoknak. A mögöttünk álló két nap rendőrségi eseményeiről a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, dr. Váradi Piroska tájékoztatta a Vehírt.
Súlyos sérüléssel végződött az a közúti közlekedési baleset, amelynek során a pápai buszvégállomáson egy 34 éves pápai személygépkocsi vezetője nem adta meg az elsőbbséget a menetrend szerint közlekedő busznak, amely emiatt vészfékezésre kényszerült.

A fékezés következtében a buszon utazó és éppen felálló 65 éves pápai lakos elesett és orrát törte. Az okozó ellen közúti baleset okozása miatt büntetőeljárás indult.

Lókút határában – kb. 2 km-re a lakott területtől –, egy erdős-bokros területen II. világháborús bombát találtak július 16-án. A kb. 40 cm hosszúságú, 15 cm átmérőjű éles lövedéket a terület ellenőrzésével megbízott személy találta meg, aki azonnal értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre küldték a HM tűzszerész szolgálatát. A területet lezárták, a lövedék elszállításáról a későbbiekben ők gondoskodnak.

Egy tehergépkocsi fékdobjából kitört fémdarab repült neki a vele szemben szabályosan közlekedő Suzuki baloldalának abban a közúti közlekedési balesetben, amely július 16-án a délutáni órákban történt a 82-es számú főúton, Zircen. Személyi sérülés szerencsére nem történt. A nyerges vontató megállás nélkül elhajtott Győr irányába. Az ismeretlen járművezető ellen eljárás indult.

Egy laptopot és GPS-t tulajdonított el ismeretlen tettes annak a felelőtlen tulajdonosnak az autójából, aki július 16-án a délutáni órákban csak egy fél órára hagyta magára gépkocsiját egy badacsonyi benzinkút parkolójában.

A hátsó ülésen felejtett műszaki cikkeket az ismeretlen tettes a zár megrongálását követően vitte el, s ezáltal több mint negyedmillió forint kárt okozott.

Egy 34, 39 és egy 48 éves férfit fogtak el és állítottak elő a tapolcai járőrök július 16-án a délutáni órákban a Tesco parkolóban, akik alaposan gyanúsíthatóak egy badacsonytomaji családi házba történő betöréssel, ahonnan eurót és készpénzt tulajdonítottak el.

A Tapolca-diszeli, kisapáti és ukki férfit a badacsonytomaji szomszédok látták, amint a családi házba behatoltak majd a jellegzetes személygépkocsijukkal elhagyták a helyszínt. A lelkiismeretes szomszédok azonnal bejelentést tettek a rendőrségre. A pontos személy- és autó leírás következtében a járőrök a tapolcai Tescóban tetten érték a férfiakat, amint az eurót beváltották. A sértettek és tanúk azonnali meghallgatása lehetővé tette a tettes pontos beazonosítását, így az eljárás megindulhatott a férfiak ellen betöréses lopás miatt.

Különböző, Balatonfüred környékén elkövetett vagyon elleni bűncselekmények – így köztük nyaraló betörések, alkalmi lopások – elkövetése miatt a balatonfüredi rendőrkapitányság látókörébe került két hajléktalan férfi. Július 16-án a balatonfüredi járőrök ismerték fel a nyomozók által keresett személyeket, akiket igazoltattak, majd előállítottak. A 25 éves balatonfüredi férfiak meghallgatásuk során több bűncselekmény elkövetését elismerték. Jelenleg a székesfehérvári fogdán várják az eljárás befejezését.

Megütötte a rendőrt, mert megvédte a feleségét…

Hivatalos személy elleni erőszak alapos gyanúja miatt eljárás indult egy 46 éves berhidai férfi ellen, aki egy családi veszekedésnél rátámadt az intézkedő rendőrre.

Az ittas férfi a felségét akarta megütni, a rendőr azonban a nő védelmére kelt. Az ősi körzeti megbízott könnyű sérülést szenvedett.

Bejelentést tett és elfogták…

Július 17-én az esti órákban egy köveskáli lakos bejelentést tett a rendőrsége, hogy egy ittas ismeretlen férfi rá akarja törni a lakása ajtaját. A helyszínre érkező révfülöpi körzeti megbízott a bejelentőt is igazoltatta és megállapította, hogy a 3o éves köveskáli férfit a büntetés végrehajtási intézet körözi, ezért őt elfogta és a bv-be előállította.

Gyanútlanul sétáló gyalogosokat ütöttek el…

Súlyos sérüléssel végződött az a közúti közlekedési baleset, amely Veszprémben történt július 17-én. Egy BMW típusú személygépkocsival közlekedő 34 éves veszprémi férfi a Dózsa György úton megelőzött egy  menetrend szerint közlekedő autóbuszt, viszont az előzés közben az esőtől nedves úttesten megcsúszott és felhajtott a jobb oldali gyalogjárdára, ahol elütött két gyalogost.

A járdán sétáló 12 és 14 éves veszprémi fiatal leányok közül az egyik könnyű, míg a másik súlyos sérülést szenvedett.

Az alkoholszondás ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a személygépkocsi vezetője alkoholt fogyasztott, ezért intézkedés történt a vérvételre. Az okozó műszaki hibára hivatkozott ezért a körülményeket a rendőrség műszaki szakértő bevonásával, büntető eljárás keretében vizsgálja.
Zatkalik András
további cikkek
Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éves fennállását ünnepelte pénteken az Egyesített Szociális Intézmény Török Ignác utcai idősek otthona.  2024. szeptember 6. 21:12 Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Európai Unió Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Reményeink szerint a decemberi EU-csúcson rögzítik, hogy a kohéziós politika a jövőben is meghatározó lesz az unió versenyképessége és a demográfiai helyzet javításában - mondta Navracsics Tibor a kohéziós politikáért felelős miniszterek pénteki budapesti informális találkozója után. 2024. szeptember 6. 14:52 Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei nyár volt a legmelegebb az északi féltekén a feljegyzések kezdete óta - jelentette be pénteken az Európai Unió Copernicus klímafigyelő szolgálata, hozzátéve: nagy a valószínűsége, hogy az idei év pedig a valaha mért legmelegebb év lesz. 2024. szeptember 6. 9:38 Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Millenniumi emlékmű Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Több mint egyórás vita zajlott csütörtök reggel a veszprémi városházán, ahol rendkívüli közgyűlés keretében tárgyalták újra Lugossy Mária Munkácsy-díjas szobrászművész millenniumi szobrának elhelyezését. A szavazáson végül nem született váratlan eredmény, a vitában viszont több helyi közéleti és kulturális szereplő is felszólalt. 2024. szeptember 5. 15:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.