Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Emberek és embertelenségek

2008. július 19. 21:33
Veszprém különlegesen szép város, ahol fantasztikus fesztiválokkal, programokkal és megannyi szórakozási lehetőséggel találjuk magunkat szembe a rockkocsmától, a disco-ig. Ennek következménye képpen azonban bőven találhatunk olyan háborús övezetre hasonlító helyet, parkrészt, közterületet, ahol szabadon garázdálkodhat az igénytelenség, s a nemtörődömség.
A volt Séd mozi hátsó környéke egyértelműen ide sorolható, s az ehhez tartozó kép noha egy ingyenes fesztivál ideje alatt készült, nem hozható összefüggésbe vele, egyrészt mert a rendezvény szelleme nem ezt sugallja, másrészt, ez a kaotikus jelenség egész évben megtalálható a fent említett területen.  

A közeli vendéglátós és éjszakai szórakozóhelyek vándorló vendégei mintegy megfáradt vándorként könnyítenek magukon, hátra hagyva bakteriális ujjlenyomataik bűzölgő tengerét, s valami mást is, a magunkkal szemben támasztott igényesség teljes hiányát is.


Levizelt nadrág a SÉD háta mögött

Abban az épületben emberek dolgoznak, gyermekek töltik szabadidejüket, és ami a legfontosabb talán, belakják, és szeretik az ott működő színházat. Azonban egy-egy „mulatósabb“ éjszaka után nem lehet az épület körül megmaradni, mert a törött sörösüvegek és flakonok tengere, a terjengő, meg nem szűnő vizelet, és egyéb biológiai folyamatok végtermékének elviselhetetlen szagának elegye, és a szeméttenger megakadájoz minden emberi tevékenységet. A küzdelem ugyan véget nem érő, de keserű is egyúttal, hiszen a szinészek, gyerekszereplők próbálják némileg tisztán tartani a környéket, sajnos a legkevesebb sikerrel.

Ezt a jelenséget a fiatalokhoz fűzik. Azokhoz a fiatalokhoz, akik felsőoktatási intézményre járnak mert diplomát szeretnének, akikből a jövő nagy reménysége lehet, fiatalokhoz, akik alig múltak el tizenévesek, akik talán még csak most kezdik meg középiskolai tanulmányaikat. 

Tudom, hogy sem követelni, sem kérni nincs joga senkinek senkin a tisztaságot, de mégis, néha-néha, mi emberek, fogjunk össze csak úgy, vakon, mintha mindenki ember volna...

(Kiss Erky Dávid)
vehir.hu
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.