Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
24°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
24°C

Legalább két helyet előrelépne a VBKC

2011. augusztus 26. 21:34
A klub vezetősége sajtótájékoztatón ismertette az idei célokat, amelyet követően a Gyurka-csapat két találattal alulmaradt a Vác elleni felkészülési mérkőzésen.

Péntek délután tartotta idénynyitó sajtótájékoztatóját az élvonalbeli rajtra készülő Veszprém Barabás KC vezetősége a klub új otthonában, a Március 15. utcai sportcsarnokban.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a képre!

– A csapat végre igazi otthonra lelt – fogalmazott köszöntőjében Barabás Árpád, arra utalva, hogy az együttes a nyári szünetben a Veszprém Arénából a Március 15. utcai sportcsarnokba tette át székhelyét. Az egyesület első embere reményét fejezte ki, hogy a mérkőzésekre kilátogató nézők jobban megtöltik a kisebb létesítményt, fokozva a találkozók hangulatát, amely akár a dobott gólok számában is meglátszódhat.

A klub névadó elnöke emlékeztetett az egy esztendővel ezelőtt megfogalmazott távlati célra, amely szerint lassú, de folyamatos építkezéssel szeretnék elérni, hogy Veszprémnek ismét magyar bajnok női kézilabdacsapata legyen.


Barabás Árpád

– A célunkat teljesítettük az előző kiírásban, hiszen a tavalyelőtti kilencedik helyezéshez képest egy pozíciót előre léptünk. Idén ismét szeretnénk előre lépni. Személy szerint a hatodik helyezéssel már nagyon-nagyon elégedett lennék – beszélt az elvárásokról a klubvezető, majd hozzátette: az erőviszonyokat tekintve az első három hely sorsa szinte biztosnak mondható a bajnokságban, a negyediktől a kilencedik helyig azonban bármi előfordulhat, ezért nagyon érdekes és izgalmas évnek nézünk elébe.

A VBKC további célja az utánpótlás folyamatos fejlesztése, amely a grémium szerint bázisa lehet a felvázolt terveknek. Az elnök végezetül kiemelte, hogy a csapat kemény, ám sikeres felkészülési időszakon van túl, amely során a két nagy riválist, a Siófokot és a Fehérvárt is legyőzték.


dr. Navracsics Tibor

Az eseményre meghívott dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, hogy a kormányzati politikának segítenie kell a csapatsportokat, s az élsport talpra állását.
– Az adótörvény-módosítás lehetővé teszi, hogy a szponzorok az adóengedmények által nagyobb mértékben kapcsolódhassanak be azon kézilabdacsapatok támogatásába, amelyek ez idáig „másodlagos” helyzetben voltak más látványos sportággal szemben.

Dr. Navracsics Tibor szerint azáltal, hogy városunk már nem csak a férfi, hanem a női kézilabda élvonalában is tartósan szerepel, megvalósítható, hogy Veszprém legyen Magyarország kézilabda-fővárosa. – Ehhez szükség az utánpótlás erősítésére. Abban bízom, hogy az elkövetkezendő időszakban ezért is többet tudunk majd tenni – húzta alá a miniszterelnök-helyettes.


Gyurka János

Gyurka János a felkészülésről számolt be. – Nagyon sok új játékos érkezett hozzánk, ám nagyon gyorsan összeszokott a társaság, amely tele van bizonyítási vággyal. Új környezetben, rendkívül jó hangulatban, kiválóan tudunk együtt dolgozni. A komolyabb sérülések elkerültek bennünket, így a csapat teljes kerettel tudott készülni minden mérkőzésre. Kiváló eredményeket értünk el eddig – hangsúlyozta a vezetőedző, aki szerint a bajnokságban – ahol már pontokért folynak a küzdelmek – minden bizonnyal nehezebb dolga lesz a társaságnak, hiszen a kellő összecsiszolódáshoz több időre van szükség.

A tréner Mehlmann Ibolya váratlan távozásával kapcsolatban megjegyezte, hogy a gárda eddig nem érezte meg a támadásban és védekezésben is alapembernek számító jobbátlövő távozását. Pótlásáról azonban gondoskodni kell az alakulatnak, hiszen a keret alacsony létszáma is megköveteli azt. A Szlovéniába igazolt volt válogatott játékos helyére Norvégiából érkezett Marianne Storkas, aki jelenleg próbajátékon szerepel a bakonyiaknál.


Marianne Storkas

A Barabás KC újoncai (zárójelben a játékos előző klubja)
Azari Fruzsina (Székesfehérvár), Bulath Anita (Debrecen), Hanczvikkel Zsanett (Siófok), Hrankai Regina (Siófok), Kiss Éva (Debrecen), Mayer Szabina (Győr), Nagy Ivett (Dunaújváros), Selmeczi Sarolta (Dunaújváros).


Vendég siker a felkészülési találkozón

Az eseményt követően az NB I előző kiírásának negyedik helyén végző, ám a nyáron alaposan megfiatalított Vác együttesét fogadták a Barabás KC, amely a Kiss – Azari, Emberovics, Farkas, Mayer, Bulath, Nagy összeállításban kezdett. A szaunát időző meleg rányomta a bélyegét a találkozóra, amelyet mindkét fél lassú és pontatlan játékkal kezdte. Az első játékrészben 3:3-as kezdést követően 7:4-re, majd 9:6-ra is megléptek a vendéglátók, öt perccel a szünet előtt azonban egyenlíteni tudott a Duna-parti ellenfél. Sőt, a félidő utolsó minutumában – az összecsapáson addig először – a vezetést is átvették a vendégek.

A fordulást követően villámgyorsan háromra nőtt a különbség, amely előny egészen az 50. percig kitartott. Ekkor Emberovics vezetésével ismét egyenlő volt az állás (20:20), a hajrában azonban már nem sikerült megújulni a házigazdának, Ökrös Csaba tanítványai így győztesen (24:26) távozhattak a játéktérről. A krónikához hozzátartozik, hogy edzőmeccshez képest meglehetősen sok szabálytalanságot láthatott a mintegy háromszáz fős publikum. A végjátékban a vendégektől előbb Tápait, majd a mieinktől Mayert állították ki piros lappal a játékvezetők.

Felkészülési mérkőzés:
Veszprém Barabás KC–Váci NKSE 24:26 (13:14)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
Legjobb góldobók: Emberovics 5, Mayer 4, Azari, Bulath, Nagy I., Farkas 3-3., ill. Szegedi, Tápai 7-7, Klivinyi 5, Uhrakova 4.

Edzői nyilatkozatok

Gyurka János: – Enerváltan, fásultan és lassan játszottunk. A védekezésünk nem volt kellően feszes, nagyon sok technikai hibát vétettünk, ami ez idáig nem jellemezte a játékunkat. Ebben közrejátszott az a fáradtság is, amely a közelmúltbeli tornák miatt benne van még a fejekben és a lábakban is. Ami biztos, hogy a jövőben nagyobb küzdelmet kell tanúsítanunk. Éppen ezért megyünk tovább, s a mai meccsből is tanulni fogunk.
 

Dr. Ökrös Csaba: – Kiegyenlített játék folyt a pályán, akár „fordítva” is állhatna ez az eredmény a kijelzőn. Döntőnek bizonyult, hogy a második játékrészben jobb volt a helyzetkihasználásunk, de a kapusunk bravúrjai is kellettek az előny megtartásához.
 

Galéria
Veszprém Barabás KC – Váci NKSE 24:26 (13:14)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.