Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A következő lépés: élettel megtölteni a csarnokot / Felavatták a Veszprém Arénát

2008. július 20. 17:49
Kiss Balázs olimpiai bajnokunk és kilenc világbajnok sportolónk vágta át Schmitt Pállal, a MOB elnökével és Debreczenyi János polgármesterrel a nemzeti szalagot, mellyel hivatalosan is megnyílt a Veszprém Aréna, vagyis a maga 6000 fős befogadóképességével az ország második legnagyobb sportcsarnoka. Ez az intézmény azonban nem csak a sport, hanem a kultúra főtere is. Ma ilyen multifunkciós csarnokokra van szükség, és Veszprém arra is képes lesz, hogy ezt élettel megtöltse, - mondta megnyitó beszédében Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A vasárnapi ünnepélyes megnyitóra több százan jöttek el, sportolók, politikusok, művészek és közéleti személyiségek. Mindannyian részesei kívántak lenni annak a pillanatnak, amikor felkerül a korona a közel másfél éves kemény munkára. Bár Budapesten van hazánk két legnagyobb sportcsarnoka, és még a debreceni is nagyobb valamivel, mint a veszprémi, most mégis mi állunk a dobogó legfelső fokán. Ebben a percben mi vagyunk a legjobbak – kezdte köszöntőjét Debreczenyi János. Majd köszönetet mondott annak a 75 cégnek és több mint 100 dolgozónak, akik két kezükkel, és szakmai tudásukkal felhúzták ezt az épületet. Annyi mindennek neveztük már a csarnokunkat: sportcsarnoknak, multifunkciós csarnoknak…de igazából mindegy minek nevezzük. A lényeg az, hogy a magas színvonalú sport, kultúra, a gazdasás és a tudomány színtere legyen – mondta a polgármester. Majd felidézte a közelmúlt egyik nagy port kiváltó sporteseményét, melyről szólva kijelentette: a veszprémi kézilabdacsapat megmutatta, hogy sportszerűen is lehet magyar bajnokságot nyerni. A Veszprém Aréna ezt a szellemet kívánja szolgálni.

Az avatáson megjelent Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, és nem jött egyedül. Olyan sportolókat, olimpiai bajnokokat hozott magával, akik egy napon tán itt, a Veszprém Arénában fognak küzdeni, játszani, vagy épp sporteseményeket szervezni. Jelen voltak többek közt Regőczi Krisztina olimpiai ezüstérmes műkorcsolyázó, Kiss Balázs olimpiai bajnok kalapácsvető, Varga János birkózó bajnok, Magyar Zoltán, illetve Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornászok, Sinka László és Borbély Attila. Schmitt Pál elmondta, hogy manapság egyre ritkábban van módja részt venni hasonló létesítmények avatásán. Veszprém vállalta ezt a nem kis feladatot, de hiszem, hogy arra is képes lesz, hogy élettel töltse meg ezt a csarnokot, - mondta a MOB elnöke. Hozzátette, hogy a bizottság tagjai elámultak a többmilliárdos beruházáson, mikor először pillantották meg a terveit. A későbbiekre nézve pedig minden segítségét felajánlotta, hogy az arénánk teljesítse a rá bízott feladatot. Önök hidat építettek, és szerződést kötöttek a jövővel, - zárta sorait Schmitt Pál.

A Veszprém Arénát Márfi Gyula érsek áldotta meg, majd a piros-fehér-zöld szalagot Schmitt Pál és Debreczenyi János mellett, dr. Hunyadfalvi Ákos, Kiss Balázs olimpiai bajnok és kilenc sportoló világbajnokunk vágta át. A három napos avató showműsor vasárnap Zséda, majd a BonyM koncertjével folytatódik, majd éjfélig a Rádió1 bulijával zárul.

Füssy Angéla
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.