Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Két milliárdból újulna meg a belváros / A lakók véleményét is kikérik a városfejlesztési stratégiához

2008. július 21. 11:47
Közel két éve áll az új városvezetés Veszprémben. Az elmúlt időben igyekeztek meghatározni, milyen irányba képzelik el városunk jövőjét. Ehhez múlt évbe egy széles körű társadalmi párbeszédet kezdtek, most viszont a lakosság véleményére is kíváncsiak. A kitöltött kérdőívekkel így bárki hozzájárulhat az integrált városfejlesztési stratégia kialakításához. Ez a koncepció szorosan kapcsolódik a belváros rehabilitációs tervekhez. Történelmi belvárosunk ugyan is kiemelt projektként 2 milliárdot kaphat arra, hogy megújuljon, ezért a közeljövőben részletes tanulmányterv is készül, melyből kiderül, hogy is fog kinézni Veszprém új belvárosa.

Az átfogó integrált városfejlesztési stratégia új lépcsőfokára lépett, mondta Czaun János alpolgármester. Az eddigi elképzeléseket a vállalkozók fórumán is megvitatták, most pedig folytatják a társadalmi párbeszédet. Összeállítottak egy 11 kérdésből álló kérdőívet, melyet a város honlapjáról lehet letölteni. Hét közben délután 2 és 5 óra között két hoszteszlány is végzi a felméréseket. A válaszokat augusztus 4-ig várják, de már jövő héten elkezdik a kiértékelést. A város vezetése ugyanis azt szeretné, ha minél többen részt vennének a közös munkában. Kérdésünkre Brányi Mária, a Városfejlesztési Bizottság elnöke azt is elmondta, hogy természetesen a szakemberek véleményére is számítanak, hiszen a legtöbbet ők tudják hozzátenni a koncepcióhoz. Ugyanakkor az elemzéseket, illetve javaslatokat a hivatali apparátus kezeli. Brányi hozzátette, hogy az egész várost akcióterületekre osztották fel. A stratégiát pedig minden akcióterületen részletesen kibontják, ez az elkövetkező időszak feladata. A képviselőasszony szerint ugyanakkor már jelenlegi arculatunkra is büszkék lehetünk, amit méltó módon kell tovább fejlesztenünk.

Czaun János külön kitért a belváros rehabilitációra. Mint mondta, régiónk négy megyei jogú városára összesen 10 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás jut. Mivel ez a projekt kiemelt, így nem kell versenybe szállnunk más városokkal. Első körben Veszprém és Tatabánya válthatja valóra a terveit.

Az integrált városfejlesztési stratégiát illető kérdőívet a www.veszprem.hu oldalról tölthetik le. Elküldhetik e-mailben a strategia2008@gov.veszprem.hu címre, vagy postai úton, esetleg személyesen is leadhatják a városháza portáján.

Füssy Angéla
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.