Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Világklasszisok ellen debütálnak

2011. szeptember 1. 19:51
Szombaton (18 óra) a bajnoki címvédő Győrt fogadja a Gyurka-csapat a klub új otthonában, a Március 15. utcai sportcsarnokban.

Igazi kézilabda-csemegével kezdi az NB I 2011/12-es küzdelmeit szombaton a Veszprém Barabás KC: a világklasszisok sorát felvonultató, bajnoki címvédő, BL-elődöntős Győri Audi ETO KC vendégszerepel a Március 15. utcai sportcsarnokban. Értesüléseink szerint százötven vendégdrukker is érkezik a kisalföldiektől, így nagyszerű hangulatra van kilátás a sok nagy csatát megélt katlanban.

Noha a felkészülés hajrájában a Váctól és a Siófoktól is kikapott a nyáron alaposan átalakult bakonyi gárda, kijelenthető, hogy kiválóan sikerült a program, hiszen az azt megelőző edzőmeccseken remek eredményeket szállítottak a lányok.

Mindez Görbiczékről is elmondható. Az ETO többek között a BL-győztes, norvég Larvikot és a KEK-győztes Ferencvárost is két vállra fektette az elmúlt időszakban.


Az új csapatkapitány: Bulath Anita (kezében a játékszerrel)

Visszakanyarodva a mieinkhez: a hét elején véglegessé vált a gárda kerete. A Szlovéniába távozó Mehlmann pótlására, a balszélső és irányító poszton egyaránt bevethető válogatott Juhász Gabriellát igazolta az egyesület, aki szombaton akár már be is mutatkozhat új kenyéradója színeiben. Az is eldőlt, hogy a csapatkapitányai karszalagot ezentúl Bulath Anita viselheti, a helyettese pedig Földes Viktória lesz.

– Mivel telt, mivel telik a felkészülés utolsó hete? Milyen jelenleg a hangulat? – kérdeztük az alakulat edzőjét, Gyurka Jánost,
– Ez a hét a finomításokról szól. S mint ismeretes, a héten Juhász Gabi érkezett a csapatba, őt próbáljuk irányító pozícióba beépíteni. A felkészülés utolsó része ugyanakkor még hátravan, amelynek alkalmával videón fogjuk elemezni a Győr játékát. Jó a hangulat, a lányok várják, hogy elkezdődjön a bajnoki sorozat. Az ilyenkor megszokott egészséges drukk érezhető a csapaton, de minden rendben van a társasággal.


A győrből érkezett Mayer Szabina volt csapattársai ellen mutatkozik be a VBKC-ban

– Mit szeretne látni a tanítványaitól az idénynyitón?
– Egy olyan csapat ellen játszunk, amely világklasszisokat igazolt, noha eddig is azok alkották a keretét. A tisztes helytállás a célunk, s az, hogy egy jó mérkőzést játszunk ellenük kétszer harminc percen keresztül. Emellett a szurkolóknak is próbálunk megfelelni. Szeretnénk olyan produkciót nyújtani, amely után azt mondhatják, hogy érdemes volt kilátogatni az összecsapásra.

– Az ETO esetében idény eleji formáról sem beszélhetünk, hiszen a felkészülés során végigverték a világ elitet…
– Nagyon gyors, dinamikus és roppant veszélyes játékra készülünk. Az ellenfélnek több világklasszisa van egy pozícióra, Löke és Lekic érkezésével pedig hatalmasat erősödtek. Nem titkolt céljuk, hogy idén BL-t nyerjenek. Egy ilyen képességű alakulat ellen mindenkinek nagy élmény lehet játszani. Egy azonban biztos: nem fogunk feltett kézzel pályára lépni ellenük.

A Barabás KC újoncai (zárójelben a játékos előző klubja)
Azari Fruzsina (Székesfehérvár), Bulath Anita (Debrecen), Hanczvikkel Zsanett (Siófok), Juhász Gabriella (Debrecen), Hrankai Regina (Siófok), Kiss Éva (Debrecen), Mayer Szabina (Győr), Nagy Ivett (Dunaújváros), Selmeczi Sarolta (Dunaújváros).

Női kézilabda NB I, 1. forduló:
Szeptember 3. (szombat) 18:00
Veszprém Barabás KC–Győri Audi ETO KC
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.