Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Kiütéssel nyitott az MKB

2011. szeptember 2. 20:50
Fölényes, 42:21-es győzelmet aratott a veszprémi férfi kézilabdacsapat a vendég pécsiek ellen az élvonal nyitó körében.

Elrajtolt a férfi kézilabda élvonal 2011/12-es pontvadászata. Az első körben a pécsieket fogadta a címvédő MKB Veszprém KC, amelynek keretében a gárda valamennyi újonca – Ilyés, Schuch, Alilovic és Hud – helyet kapott.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Vujin és Frey gólpárbaját követően a találkozó elején 2:3-ra még a vendégek vezették, a folytatásban azonban a parádés teljesítményt nyújtó Sulic vezetésével zsinórban tízet vágott az MKB, miközben Fazekas kapuja érintetlen maradt (18. perc: 12:3).

A majd’ negyedórás vendég gólcsendet Vajda törte meg, amely némileg átlendítette a megilletődötten kézilabdázó Baranya megyeiket a holtponton. Mindez persze csak arra volt elég számukra, hogy néhány találatot begyötörjenek lényegesen erősebb riválisuknak. Öttel a szünet előtt a Németországból két év után visszatérő Ilyés „bemutatkozó” találatával ugyanis már tíz volt a különbség (17:7). A félidei pihenőig a gólok számát tekintve a húszas határt is átlépték Iváncsikék, mialatt az ellenfél csak tízig jutott (21:10).

A fordulást követően a horvát Alilovic esett át a „tűzkeresztségen”, aki immár tétmérkőzésen is bemutatkozott a magyar bajnok soraiban. Csereként szintén lehetőséget kapott Vilovski, valamint Korazija és Gulyás is. Utóbbiak főszereplésével 5:0-s rohammal kezdte a második játékrészt a Veszprém, amely fórt Vujin nyolcadik bombájával a 42. minutumban is őrizte a Mocsai-csapat (30:15).

A találkozó utolsó negyedében Ilyés és Császár gólerős játékának köszönhetően tovább nőtt a különbség (53. perc: 36:18). A hajrában a másik horvát újonc, Hud debütálásának is tapsolhatott az aréna másfél ezres publikuma. Csakúgy, mint a vendéglátók utolsó találatának, amely a már jól ismert forgatókönyv szerint Korazija és Gulyás látványos összjátéka után "kínai" figurából született (42:21).

A találkozó visszavágóját vasárnap Pécsett rendezik.

Férfi kézilabda NB I, 1. forduló:
MKB Veszprém KC–Varioauto Pécs KC 42:21 (21:10)
Veszprém Aréna, 1500 néző. Vezette: Kisfalvi, Péli.
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T. 3, Sulic 7, Schuch, Ilyés 5, Terzic 2, Iváncsik G. Csere: Alilovic (kapus), Vujin 9 (4), Császár 7 (1), Korazija 3, Gulyás 3, Vilovski 2, Hud 1. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Pécs: Hudák 1 – Papp 1, Kurbely, Grünfelder 1, Frey 5 (3), Wéber, Szepesi 3, Csere: Bősz (kapus) Vollár, Milovits 2, Lévay, Győri 3, Szabó T. 1., Bujtár 2, Király, Vajda 2. Vezetőedző: Németh Attila.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/3.

Edzői nyilatkozatok

Mocsai Lajos: – Fontos, hogy nagyon sokat futott a csapat. Az első tíz perc kicsit görcsös játéka után megtaláltuk a játék ritmusát. Kezdetnek nem volt rossz a mai találkozó, a lőtt góljaink száma pedig magáért beszél. Ahogy a mély fáradtság múlik majd, a csapat úgy lesz egyre frissebb és kreatívabb. A stratégiai, taktikai munka folyamatban van, építjük tovább a csapatjátékot.

Németh Attila: – A világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk. Próbáltunk segíteni a Veszprémnek azzal, hogy gyorsan játszottunk. Van még mit tanulnunk. Messze vagyunk még attól a színvonaltól, amellyel méltó ellenfelei lehetnénk a bakonyiaknak.

Galéria
MKB Veszprém KC – Varioauto Pécs KC 42:21 (21:10)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.