Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Több mint tisztes helytállás

2011. szeptember 3. 20:30
A Veszprém Barabás KC méltó ellenfele volt a címvédő győri sztárcsapatnak. 12:14-es félidőt követően 27:34-re nyert az ETO.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A férfiak után a hölgyeknél is útjára indult a játékszer a kézilabda élvonalban. A nyitó körben a nyáron alaposan átalakult Veszprém Barabás KC a címvédő, BL-elődöntős győrieket fogadta a klub új otthonában, a Március 15. utcai sportcsarnokban. A sok nagy csatát megélt katlanban női mérkőzésen régen látott hangulat fogadta a feleket, köszönhetően a kisalföldi drukkerek és majd’ másfél ezres helyi szurkolósereg hangpárbajának.

Mindezek, s az erőviszonyok ellenére a megilletődöttség nyomai sem látszódtak a bakonyi lányokon. A vezetést ugyan Amorim szerzete meg, ám a Fehérvárról igazolt Azari kétszer is betalált, majd az újdonsült csapatkapitány, Bulath is higgadtan értékesítette a megítélt büntetőt. Nem úgy, mint a túloldalon Görbicz, akinek a hetesét bravúrral védte Kiss Éva (4. perc: 3:1).

A három válogatott játékosát – Pálingert, Kovacsicsot és Vértent – nélkülöző vendég együttes 4:4-nél utolérte a mieinket, majd "válaszként" a látványosan és eredményesen kézilabdázó Farkas két alkalommal is megtalálta a lukat a győri falban. Kiss a folytatásban is parádézott a hazai kapuban, s előtte a veszprémi fal is kiválóan működött. Így a játékrész felénél is tartották a különbséget a bakonyiak, miután Bulath emberhátrányban is eredményesnek bizonyult (16. perc: 8:6).

Ezt követően megrázta magát a címvédő, amely világklasszis szerzeménye, Löke vezetésével zsinórban négyszer is betalált (22. perc: 8:10). A beállós góljaira a volt győri, jelenleg már veszprémi beállós, Mayer válaszolt, a hajrához érkezve így továbbra is kiválóan tartotta magát a Barabás KC (25. perc: 10:12). Gyurka János vezetőedző támadásban folyamatosan variálta belső embereit, a hét elején igazolt Juhász Gabriella is szerepet kapott, aki egyelőre nem tudott hozzátenni az övéi teljesítményéhez. A szünet előtt Emberovics és Mayer is betalált, a 12:14-es félidei állást pedig Lekic alakította ki Konkoly Csaba időkérése után.

A fordulás után Amorim, Radicevic és Hornyák volt eredményes, ötre növelve a különbséget. Bulath szíve azonban a helyén volt, aki látványos akciógólja után két büntetőt is belőtt a norvég Lundénak (35. perc: 15:17). A találkozó kétharmadáig tartotta a kétgólos különbséget a Barabás, ezt követően viszont könyörtelenül megbüntette a hazai hibákat az ETO, amely zömében gyors indításgóljaival hétre növelte fórját (46. perc: 19:26.)

A végjátékban valamennyi játékosának lehetőséget adott Gyurka János. A fiatal Hanczvikkel és Selmeci is sistergős bombával tette le a névjegyét. Öttel a lefújás előtt Farkas jóvoltából ötre feljöttek (25:30), a végén azonban Lekic és Görbicz is növelte az előnyt.

A 27:34-es végeredmény ellenére is dicsérhető a VBKC teljesítménye, hiszen a lányok hatvan percen keresztül kiválóan küzdöttek és bátran játszottak. Erről árulkodik a győri szurkolók véleménye is. A vendég drukkerek közül ugyanis többen megjegyezték a lefújást követően, hogy idén még sok csapat meg fog izzadni a veszpérmi csarnokban.

Női kézilabda NB I, 1. forduló:
Veszprém Barabás KC–Győri Audi ETO KC 27:34 (12:14)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 1400 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Veszprém: Kiss É. – Azari 2, Emberovics 1, Farkas 7, Mayer 4, Bulath 8 (4), Nagy I. Csere: Lengyel (kapus), Juhász, Földes K., Borkowska, Szabadfi 1, Hanczvikkel 2, Selmeci 1,Földes V. 1 (1). Vezetőedző: Gyurka János.
Győr: Lunde Haraldsen – Radicevic 4, Löke 7, Hornyák 2, Amorim 7, Schatzl 1, Görbicz 5 (2). Csere: Lekic 8 (1), Orbán. Vezetőedző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 5/3.

Edzői nyilatkozatok

Gyurka János: – Negyven percen keresztül fegyelmezetten, jól kézilabdáztunk. Nem siettettük a játékot, hiszen a Győr ellen nem szabad rohanni. Ezt követően aztán kezdtünk elfogyni, s a gyors lerohanásainak köszönhetően 4-5 góllal meglépett az ETO. Ennek ellenére gratulálnom kell a csapatomnak, hiszen jól küzdöttek a lányok. Így ki lehet kapni hazai pályán. Lesz ez még jobb is, de az akaraterő mindenképpen dicséretes, ezzel az elánnal kell továbbmenni. Juhász Gabit még be kell építeni. Ez a csapat egészen más, mint a korábbi. Köszönjük a szurkolást, ilyen közönség előtt csodálatos volt játszani.

Konkoly Csaba: – Közepes színvonalú játékot nyújtottunk, így megizzasztott bennünket a rendkívül lelkes és felkészült Veszprém.





 

Galéria
Veszprém Barabás KC – Győri Audi ETO KC 27:34 (12:14)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.