Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Szívvel, lélekkel

2011. szeptember 4. 10:13 // Forrás: balatonfuredikc.hu
Értékes döntetlent ért el a megerősödött Csurgó otthonában a Balatonfüred a férfi kézilabda élvonal első fordulójában.

Benmiloud Yassine volt az egyetlen új arc a junior korú játékosokat leszámítva füredi oldalon a keretben, míg a csurgóit a válogatott Paul, Kos, Katzirz, Herbert négyesen kívül a tehetséges Országh is gazdagította. Nálunk az összeszokottság adhatott erőt, míg a vendéglátóknál a jelentős erősítés. A fürediek esélyeit rontotta, hogy Lelkes sérülése után nem volt felnőtt balkezes lövő a keretben.

Mire befutott a füredi busz, már közel háromnegyed ház volt Csurgón, ahol a hazai ifi egy góllal (26:25) győzött, míg a junior meccs második játékrészének az elején hárommal (19:22) mentek a György tanítványok. Alig ittunk meg egy kávét és egy üdítőt, mire már nyolccal vezettek a füredi fiatalok. A meccs végére ezt egy tucatra növelték (26:38) Voltak persze áldozatai is a meccsnek, mert az eredetileg a felnőtt keretbe nevezett Kemény és Nagy játékától kisebb sérülések miatt el kellett tekintenie Sótonyi mesternek. Így a junior diadal részesei közül Zdolikon kívül Hornyák és Gerdán ülhetett le a kispadra.

Az élő televíziós közvetítés dacára zsúfolásig megtelt a csurgói csarnok. No, nem is bánhatta meg senki, aki a helyszínen, vagy a tv képernyője előtt izgulta végig ezt a meccset. Jó érzékkel választottak a Sportklub szerkesztői, mert egy a sportágat jól népszerűsítő, izgalmas és fordulatos meccset tálalhattak a nagyérdemű elé.

Csurgói oldalon valamennyi ász a kezdőben volt és öt perc alatt kétgólos előnyt szereztek a hazaiak. Volt is bennünk ekkor egy kis rossz érzés, de Pásztorék hamar eloszlatták, mert újabb öt perc múlva már a Fürednél volt a kétgólos előny és ezt gyakorlatilag a félidő lefújásáig őrizték is a vendégek. Szabó kapus és a füredi védelem keményen állta a sarat, elől pedig a csapatkapitány és Salamon tartotta az ütemet. A 30. percben Oláh büntetőjével jött fel újra egyre a Csurgó.

A pihenőt a hazaiak használhatták ki jobban, mert négy perc után már náluk volt az előny, méghozzá két góllal. Innen még fordított a Füred, de a félidő derekára kiegyenlített a Bakó csapat, majd ismét átvették a vezetést. Ettől kezdve végig a hazaiaknál volt az előny, de az 55.percig Német és Sandrk góljaival mindig egalizált a Füred. Ekkor füredi emberelőnynél két gólt dobtak a hazaiak, míg a vendégeknél kimaradt egy hetes és egy ziccer. Eldőlni látszott a találkozó, amikor Sandrk kétszer villant és ezzel újra egál lett. 28 másodperc volt hátra, amikor időt kértek a hazaiak. Hiába volt a megbeszélés, nem tudták kijátszani a füredi reteszt, bár vészkapussal játszva még létszámfölényt is kiharcoltak. Sőt, hárommal a vége előtt Ivanov elcsípte a labdát és az üres hazai kapu felé fordult, amikor a csurgói Szöllősi majd két méterről vetődött rá. Piros és szabaddobás a füredi szaggatottról, de egy másodperc és a távolság már nem tette lehetővé az eredmény módosítását.

Igazságos döntetlen alakult ki. Mindkét csapat mindent megtett a győzelemért és egyik sem hagyta magát. Mindez izgalmas, fordulatos meccset hozott. A kemény küzdelmet a bírók jól tartották a kezükben. Nem remegett meg a kezük a szabálytalanságoknál és kíméletlenül megtorolták azokat. Régen láttunk olyat, hogy három pirosat is kiosszanak a hazaiaknak, bár egyiknél sem tiltakozhattak a vendéglátók, ahogy a fürediek sem a náluk történt kiállításokért és hetesekért. Bebizonyosodott, hogy egy kiélezett, küzdelmes találkozót is kézben lehet tartani. Reméljük, ehhez nem kell minden meccsen jelen lennie a televíziós közvetítő kocsinak és a Szövetség új elnökének, hanem távollétükben is menni fog.

Férfi kézilabda NB I, 1. forduló:
Csurgó– BKSE 24:24 (9:10)
Csurgó, 650 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Csurgó: PAUL – Miss. Kos, Herbert 1, Borsós, Katzirz 2, Széles. Csere: Pavlovic 1, Cifra 2, OLÁH 9 (4), Trivkovic, VADKERTI 6, Országh, Szöllősi Sz. 1, Nagy 1. Edző: Bakó Botond.
BKSE: SZABÓ – Tombor 1, Szöllősi B. 1, Kovács 1, SALAMON 3, SANDRK 7 (1), PÁSZTOR 6 (1). Csere: Szathmári (kapus), NÉMETH 4 (2), Dioris 1, Kis, Benmiloud, Ivanov. Edző: Sótonyi László.
Hétméteresek: 6/4, ill. 7/4.
Kiállítások: 18perc+6 perc pirosért; ill. 20 perc.
Az eredmény alakulása: 5. p.: 2:0; 10. p.: 2:4; 20. p.: 5:8; 27. p.: 8:10; 33. p.: 12:11; 41. p.: 14:16; 45. p.: 17:17; 54.p.: 22:22; 58. p.: 24:22.

Forrás: Balatonfüredi KSE

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.