Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Lengyel BL-ellenfél jutott az MKB-nak

2011. szeptember 4. 21:41
A lengyel Kielce szerezte meg a férfi kézilabda Bajnok Ligája szabadkártyáját, miután a saját rendezésű tornájának döntőjében legyőzte a német Löwent.

A hétvégén a lengyelországi Kielcében rendezték a férfi kézilabda Bajnok Ligája szabadkártyás tornáját, ahol a házigazdák mellett a német Rhein-Neckar Löwen, a francia Dunkerque és a spanyol Valladolid vett részt.

A szombati elődöntőben a Dunkerque Nagy Kornél vezetésével nagy csatára kényszerítette a torna elsőszámú favoritját, a Löwen gárdáját. 28:28-as rendes játékidőt követően azonban a németek léptek tovább.

A másik ágon rendezett találkozó szintén nagy küzdelmet hozott. A házigazda lengyelek végül két góllal (21:19) múlták felül hispán riválisukat.

A vasárnapi bronzmérkőzés a franciák négygólos sikerét hozta. A döntő aztán ismét rendkívül szoros küzdelmet hozott. Hatvan percnyi játék után 27:27 állt az eredményjelzőn, a hosszabbítás azonban ezúttal nem az „oroszlánoknak” kedvezett. Így meglepetésre a Kielce csatlakozhatott hatodikként a főtábla B-jelű csoportjába, ahol az MKB Veszprém KC-val is összecsapnak majd.

A szabadkártyás selejtező-csoport (Kielce):
Elődöntők (szombat):
RN Löwen (német)–Dunkerque (francia) 36:30 (28:28, 15:17) - hosszabbítás után
Valladolid (spanyol)–Kielce (lengyel) 19:21 (8:11)

Helyosztók (vasárnap):
A 3. helyért: Dunkerque–Valladolid 27:23 (16:9)
Döntő: RN Löwen–Kielce 30:32 (27:27, 11:13) - hosszabbítás után

A B-csoport résztvevői: Csehovszkije Medvegyi (orosz), MKB Veszprém KC, Atletico Madrid (spanyol), Füchse Berlin (német), Bjerringbro-Silkeborg (dán), Kielce (lengyel).

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.