Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Negyven fölött lőttek, majd’ harmincat kaptak

2011. szeptember 7. 20:47
A veszprémiek gólgazdag meccsen verték az FTC-PLER gárdáját a férfi kézilabda élvonal szerdai meccsén.

Idénybeli második hazai bajnokiján a nyáron fuzionált FTC-PLER együttesét látta vendégül a magyar bajnok MKB Veszprém KC az arénában.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Terzic és Sulic gólpárbajával kezdődött az összecsapás: előbbi három, utóbbi négy alkalommal talált be. Mellettük a harmadik délszláv, Vujin volt még eredményes a játékrész első harmadában (11. perc: 8:3). A folytatásban már valamivel több sikerélmény jutott a vendégeknek, akik a bakonyi védelem „szellősségét” kihasználva – Bakos és Kis vezetésével – háromra zárkóztak (16. perc: 11:8).

Támadásban mindemellett jól tette dolgát a Mocsai-csapat, amely Császár irányításával folyamatosan növelte előnyét (24. perc: 19:10). A tízes lélektani határt viszont már nem lépték át a felek, sőt a fővárosiak nyolcra faragták hátárnyukat (21:13) a szünetig.

A térfélcserét követően 5:1-es szériával rajtoltak Iváncsikék (37. perc: 26:14), a budapesti alakulat azonban a rutinos Lendvay vezetésével nem hagyta még jobban leszakítani magát. A bátran kézilabdázó zöld-fehérek rendre válaszolni tudtak a hazai bombákra, így a találkozó háromnegyedénél is tucatnyi találat volt közte (46. perc: 31:19).

A csapatért aggódó szurkolók egy-egy bekiabálással jelezték is, hogy nem teljesen elégedettek a Veszprém hátsó alakzatának teljesítményével. A csúcsformájától továbbra is messze járó MKB végül könnyedén verte (42:29) a lelkes, ám játékerejét tekintve jóval szerényebb képességű fővárosi együttest.

Férfi kézilabda NB I, a 10. fordulóból előrehozott mérkőzés:
MKB Veszprém KC–FTC-PLER 42:29 (21:13)
Veszprém Aréna, 1800 néző. Vezette: Ágh, Sipos.
Veszprém: Fazekas – Gulyás 2, Vujin 9 (2), Császár 7 (1), Sulic 6, Terzic 5, Iváncsik G. 4. Csere: Alilovic (kapus), Ilyés 1, Schuch, Vilovski 2, Perez 1, Laluska 2, Iváncsik T. 1, Korazija 2. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
FTC-PLER: Kominek – Bendó, Mazák 3, Kocsi 3, Bakos 3, Lendvay 5, Kis 7. Csere: Székely (kapus), Baláz 2, Marczinkó, Pálos 4, Hajdu 1, Mikita, Rév 1 (1). Vezetőedző: Zsiga Gyula.
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1.
Kiállítások: 16, ill. 10 perc.

– Egy nagyon jó szerkezetű FTC-PLERT láttunk, akik játékosállományukat, keménységüket tekintve NB I-es élcsapatnak számítanak. A tizenhárom gólos különbséget komoly eredménynek tartom. Az építkezés fázisában vagyunk, a támadójátékunk felgyorsítása és a stratégiai munka további kidolgozása a feladatunk. Egy jól küzdő csapat ellen megmutattuk ma, hogy jó úton haladunk – értékelt Mocsai Lajos, az MKB VKC vezetőedzője a lefújást követően.
 

Galéria
MKB Veszprém KC – FTC-PLER 42:29 (21:13)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.