Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fellendíteni a gyógy- és egészségturizmust / - Parlamenti szakbizottság tárgyalt Hévízen -

2008. április 11. 12:45 // Forrás: Nemes Norbert sajtóreferens, Hévíz
Vértes Árpád polgármester, Rosta Sándor, a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke, valamint a jelentős hévízi és környékbeli gyógyszállodák vezetői is jelen voltak azon a hévízi Thermál Hotelben tartott kihelyezett szakmapolitikai ülésen, amelyet a parlament sport és turisztikai bizottság (spotub) egészségturizmus albizottságának vezető képviselőinek részvételével tartottak. A kollégáit az albizottság tagjaként munkalátogatásra invitáló Mohácsi József országgyűlési képviselő közreműködésével zajló fórum napirendjén szerepelt a gyógy- és egészségturizmus stratégiája, a wellness jelentősége valamint a Balaton-régió jövője is.
 
A sajtótájékoztatóval összekapcsolt, kötetlenebb hangvételű megbeszélés előtt Pál Béla, a spotub-alelnöke elmondta, azért Hévíz a tanácskozás helyszíne, mert a magyar gyógyturizmus zászlóshajójaként nevet szerzett fürdővárosban példaértékű az önkormányzat, a reumakórház, a magánvállalkozások, a szállodák és a civil szféra együttműködése. A sok résztvevős légi marketing együttműködést azzal a céllal írták alá, hogy olyan vendégkört is elérjenek, akik eddig nemigen ismerték a régiót. A gyógy –és egészségturizmus teljesítménye is jócskán közrejátszott abban, hogy hazánkban a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma az első negyedévben 3 százalékkal, az árbevétel pedig 8 százalékkal volt magasabb, mint a tavalyi év első három hónapjában. A turizmus fejlesztésére 2013-ig 300 milliárd forint vissza nem térítendő, EU-s pályázati támogatás áll rendelkezésre, ebből tavaly és az idén 50 milliárd kiemelt projektekre már lekötésre került. Ennek húsz százaléka kapcsolódott a gyógy és egészségturisztikai modernizációhoz. A hévízi, zalakarosi, büki fürdő fejlesztésén túl a kormány döntött további gyógyhelyek fejlesztéséről is. Az összefüggő fejlesztési stratégia részeként megjelenő pályázatokkal úgy a magánszállás férőhelyek száma, mint a hotelek szolgáltatási színvonala is emelkedhet. A Balaton fejlesztésére a három régió együttműködése révén több mint 20 milliárd forint, vissza nem térítendő EU-s fejlesztési támogatást különítettek el, ami beruházási értéken számolva összességében, garanciálisan elérheti akár a 60 milliárdot is. Az összegben még nincsenek benne a tervezett infrastrukturális fejlesztések, a magánberuházások és a Balatoni Zászlóshajó Program különböző elemei.
Zatkalik-Peresztegi Virág
további cikkek
Első ízben adtak át állatvédelmi szakmai díjakat az állatok világnapja alkalmából Első ízben adtak át állatvédelmi szakmai díjakat az állatok világnapja alkalmából 2023. október 4-én, az állatok világnapján első ízben adták át a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány és az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság által közösen alapított állatvédelmi szakmai díjakat. Az Év Állatvédő Állatorvosa, Jogásza, Állatkerti Szakembere, Civile és Közéleti Személyisége díjakat Tuzson Bence igazságügyi miniszter, Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos és Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke adták át.  ma 13:06 Veszprémi projektekkel ismerkedhettek a jövő építészei Veszprémi projektekkel ismerkedhettek a jövő építészei Szakmai napot rendeztek a Táncsics Mihály Technikumban kedden az építészet világnapja alkalmából. ma 10:49 Hároméves stratégiai keretszerződést kötött a MOL és a Pannon Egyetem Hároméves stratégiai keretszerződést kötött a MOL és a Pannon Egyetem Három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá a MOL és a Pannon Egyetem, amelynek célja, hogy folyamatos utánpótlást biztosítson az energiaipar számára és támogassa a körforgásos gazdasághoz kapcsolódó kutatás-fejlesztési tevékenységet. tegnap 11:05 A vártnál is nagyobb siker volt az állatvédelmi piknik A vártnál is nagyobb siker volt az állatvédelmi piknik A becslések szerint több ezer ember vett részt az idei Állatvédelmi Témahét nyitóeseményén Budapesten. 2023. október 2. 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.