Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

A Füred nyerte a kézirangadót

2011. szeptember 11. 12:08 // Forrás: balatonfuredikc.hu
Tízzel a lefújás előtt még öttel vezetett, végül 23:22-re nyert a Balatonfüredi KSE a vendég Tatabánya ellen a férfi kézilabda élvonalban.

Közel telt ház várta az idei szezon első hazai meccsét Füreden. Már a fiatalok csatáit is többen nézték meg a megszokottnál, amit remélünk a továbbiakban is, mert egy nagyon tehetséges garnitúra bontogatja a szárnyait György László irányításával. Az ifiknek meg kellett elégedniük egy döntetlennel a jó Tatabánya ellenében, mentségükre szóljon, hogy az egyik nagy ígéret, Hornyák sérülése miatt csak a lelátóról drukkolhatott a társaknak. 24:24 (11:11)

A juniorok majdnem gálameccset tartottak, hiszen 27:12 -es félidő után 44:26 -ra győztek. A majdnem csak azért került a gála elé, mert az utolsó percekre kiengedtek és így a Tatabánya húsz alá tudta kozmetikázni a végeredményt. Ezzel együtt csak dicsérni lehet a fiatalokat.

Diaz lövése és Szathmári védése vezette be a rangadót, majd Sandrk villant kétszer. Harsányi hetesből szépített és ekkor még senki nem gondolta, hogy húsz percig ez így fog történni, mármint hetesekkel tartja magát lőtávolon belül a Tatabánya. Pásztor duplája után már hárommal vezettek a hazaiak (4:1), de érkezett az újabb carbonexes hetes. Szerencsére minden hetesre jött a füredi akció válasz. Ezt a felállást Kis kétszeri kiállítása alatt is tudták tartani a hazaiak. (7:5) Majd Kovács első góljával a 19. percben újra hárommal mentek a fürediek és csak erre jött az első vendég akció gól, Rédei találata. Ezen felbátorodva, Tombor találatára két akciós választ is tudtak adni a vendégek (10:9). A Füred a 25. percben jutott az első büntetőjéhez, ami kimaradt. Szerencsére Szöllősi szép betörése nem. Így újra két gól volt a hazai előny. (11:9) Mondanom se kell, hogy hetessel zárkóztak a vendégek, majd a nagy öreg, Ivo Diaz akcióból egyenlített. Még jó, hogy a menetrendszerűen érkező vendég hetes előtt, még Tombor is betalált, így döntetlennel vonulhattunk pihenőre.

Nem hitt a hazai publikum a szemének, amikor a szünetben összeadták a történéseket. Nyolc vendég büntetővel szemben egy hazai szerénykedett és az egyetlen hazai emberelőnnyel szemben hatszor játszottak a fürediek hátrányban.

Nagyon feltüzelhették a hazaiakat az első félidő történései (no meg gondolom Sótonyi mester is), mert a második játékrész elején állva hagyták a vendégeket. Sandrk vezérletével egy öt nullás rohamot tartottak az első tíz percben (17:12) és láss csodát, ebben egy hetes is volt. Igaz rögvest ez után Lelének is megadatott a lehetőség a 9. tatabányai büntető elvégzésére, de Szabó kapus eszén nem tudott túljárni. Így a legkisebb Iváncsik testvérre maradt a vendég gólcsönd megtörése. Gólra gól, illetve gólok jöttek és Ivanov két szép találatával a 49. percben már hat gól volt a Füred előnye. (21:15) Ekkor hullámvölgybe kerültek a hazaiak, hiszen négy perc alatt lőtt négy góljával ismét nyílttá tette a találkozót a Debre legénység.(21:19) Érezhető volt, hogy amennyiben nem születik füredi válasz, akkor még meg is fordulhat a meccs állása. De született, Sandrk és Tombor is betalált, így a véghajrára négygólos előnnyel indulhatott a hazai csapat. (23:19) kellet is ez a fór, mert Lele és Diaz góljaira nem jött hazai válasz és 30 másodperccel a vége előtt a jubileumi, a 10. hetessel Harsányi egy gólra hozta fel a Tatabányát. A hazaiak nem tudták végigtámadni a hátralévő kevesebb, mint fél percet, így a Tatabánya még egy időntúli szabaddobással rettegésben tarthatta a füredi publikumot, de Lele lövése elhalt a füredi falban.

Majdnem sikerült kiénekelni a sajtot a szánkból. Ezt az első félidőben egyértelműen a bíró párosnak köszönhettük. A második játékrész elején olyan rohamot mutattak be a fiúk, hogy ez ellen tehetetlen volt a Tatabánya és még Boniferték is belefeledkeztek a meccsbe. Aztán a nagy menetelés után bekövetkezett a törvényszerű megtorpanás, de ekkor sikerült újra annyira hizlalni az előnyt, ami a hátralévő időben már elegendőnek bizonyult. A Sótonyi csapat ismét küzdésből vizsgázott jelesre. Nem törték meg a sorozatban kapott büntetők, kiállítások. Fel tudtak állni a nagy rohanást követő megtorpanás után és a végén mégse engedték kiénekelni a sajtot a szájukból. Sokat lehet meríteni ebből a meccsből, hiszen akik így tudnak harcolni egymásért, a füredi sikerért, azok győzelemre lesznek ítélve.

A játékvezetésről meg inkább nem mondok semmit. Csurgó után bizakodtam, hogy Vetési elnök úr távollétében és az egyenes televíziós közvetítés hiányában is láthatunk majd olyan korrekt játékvezetést, mint ott. Korai volt a bizakodásom.

Férfi kézilabda NB I, 2. forduló:
Balatonfüredi KSE–Tatabánya Carbonex 23:22 (12:12)
Balatonfüred, 700 néző. Vezette: Bonifert, Oláh
Balatonfüred: Szathmári – Tombor 3, KOVÁCS 3, SANDRK 7 (1), Kis Á., SZÖLLŐSI 2, Pásztor I. 3. Csere: SZABÓ T. (kapus), Németh L., Dioris 1, Salamon 2, IVANOV 2. Edző: Sótonyi László.
Tatabánya: Szente – HARSÁNYI 8 (6), Diaz 3, Takács, Pordán, LELE 5 (2), Kanyó 1. Csere: Pásztor Á., Iváncsik Á. 1, SZABÓ GY. 1, Szabó T. 1, Kocsis Cs., Rédei 2, Dénes. Edző: Debre Viktor
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2:1. 11. p.: 6:3. 16. p.: 7:5. 22. p.: 10:8. 26. p.: 11:10. 40. p.: 17:12. 47. p.: 20:15. 51. p.: 21:16. 54. p.: 21:19. 56. p.: 23:19
Kiállítások: 16, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 10/8

Edzői nyilatkozatok

Sótonyi László: – Most nem nyilatkozom, ahhoz még le kell higgadnom.

Debre Viktor: – Gratulálok a Fürednek a mai győzelméhez, további sikereket kívánok nekik, a visszavágón majd javítani fogunk.

Forrás: Balatonfüredi KSE

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.