Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Utánpótlásképzés

2011. szeptember 14. 14:11
A VFC USE és a Győri ETO együttműködési megállapodást kötött az utánpótlásképzés érdekében.


Porga Gyula

Porga Gyula polgármester szeptember 14-én sajtótájékoztató keretében számolt be az együttműködés részleteiről. Hangsúlyozta: Magyarországon nagy hagyomány van a futballisták utánpótlásképzésének, ezzel a megállapodással pedig nemcsak Veszprém és Győr, de a magyar foci is jól fog járni. A felek egyenrangú partnernek tekintik egymást, így bíznak az eredményes együttműködésben.

– Nem a szavakkal kell a magyar futball megújítani, hanem tettekkel – hangsúlyozta Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC elnök-tulajdonosa. Az elnök kiemelte, hogy az utánpótlás nevelés már régóta folyik Győrben, de nem szabad csak a sportot erősíteni, hanem a tanulásra is figyelmet kell szentelni. Ennek érdekében létrehoztak egy kollégiumot és egy 5 éves gimnáziumot.

– Egyenrangú szerződést csak Veszprémmel kötöttünk, hiszen itt színvonalas munka folyt eddig is. Azért, hogy ne kelljen elszakítani a környékbeli gyerekeket a családjuktól, 19 éves korig itt is biztosított a nevelésük. Aki kimagaslóan teljesít kortársaihoz képest, neki adunk lehetőséget Győrben. Nem akarjuk elrabolni Veszprémből a gyerekeket, oda-vissza áramlást szeretnénk biztosítani – emelte ki Tarsoly Csaba.


Klement Tibor

Klement Tibor, a Győri ETO ügyvezető igazgatója is kiemelte a Veszprémben folytatott színvonalas munkát. Elmondta, hogy fő céljuk ezzel az együttműködéssel, hogy olyan tehetséges válogatottak kerüljenek ki a programból, akiknek továbblépési lehetőséget biztosíthatnak.


Irmes Zsolt

Irmes Zsolt, a VFC USE elnöke számolt be azzal, hogy évek óta problémát jelent Veszprémben, hogy nem tudnak továbblépési lehetőséget biztosítani a tehetségeknek. Ezzel a programmal a kimentek lehetősége bővült, nem szabnak gátat a gyerekeknek. Majd hozzátette: reméli, hogy a konstrukció működőképes lesz.

Janni Anikó
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.