Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Nincs kifogás!

2011. szeptember 15. 8:59
Szeptember 16-17-én rendezik meg több helyszínen a II. Veszprém Megyei Nagy Sportágválasztó rendezvényt.

A rendezvény pénteken és szombaton 9 órától 17 óráig látogatható díjmentesen. Mindkét nap edzők és élsportolók segítik kipróbálni a különböző sportágakat. A programról Rajki Tamással, megyei koordinátorral beszélgettünk.

– Miért fontos egy ilyen programsorozatot megrendezni?

– A sportágválasztó program országos kezdeményezés, melyhez tavaly csatlakozott Veszprém megye is. A Veszprém Megyei Nagy Sportágválasztón tavaly 60 sportágban sikerült megmozgatnunk az embereket, ami országos viszonylatban és lakosságszám arányában is nagyon jónak mondható. Idén gondoltunk egy újat, és próbáltuk a nevéhez hűen valóban megyei szintűvé tenni ezt a rendezvényt, így öt városban – Veszprémben a Stadionnál, Ajkán, Tapolcán, Pápán és Várpalotán – rendezzük meg egy időben a nagy sportágválasztót.
Lesznek kiegészítő programok, amelyek kötődnek a sporthoz. Az egyszervolt.hu internetes portál például egy egészségfejlesztő programmal és játékokkal próbál kedveskedni a látogatóknak. Péntek délelőtt leginkább az oktatási intézmények bejelentkezett csoportjaira számítunk, de mindenkit szeretettel várunk.

– Milyen sportágakkal találkozhatnak az érdeklődők?

– Természetesen a klasszikus labdajátékok mellett küzdősportok fognak megjelenni, illetve vízilabdások is jönnek valamilyen formában, de képviseltetik magukat a baseballosok, ki lehet próbálni a lovaglást, a falmászást is. Nem szeretnék senkit kihagyni, úgyhogy ki kell jönni, és ki kell próbálni az összes sportágat! A helyi szervező, Stupián Anikó idén kitalálta, hogy egy pontgyűjtő füzet segítségével nyomon kövessük, ki érdeklődött a legtöbb sportág iránt. Közöttük szeptember 23-án értékes nyereményeket sorsolunk ki.

– Aki most ismerkedik a sporttal, kaphat segítséget szakemberektől a két nap alatt?

– Sehol nem lehet globálisan, csoportosan kipróbálni ennyiféle sportágat. A sportágválasztón megismerkedhetnek az érdeklődök az alapokkal és az eszközökkel szakedző irányításával. Nekik megvan az a tapasztalatuk is, hogy a gyerekekben meglátják, van-e az adott sportághoz tehetsége, adottsága. Utána már csak a két félen múlik a további együttműködés. A felnőtteknek sem késő elkezdeni a sportolást, nem lehet azokra a dolgokra hivatkozni, hogy nincs rá időnk. Ezek a dolgok fejben dőlnek el, szakítani kell időt az egészségünkre, a sportolásra. Nem kell nagy dolgokra gondolni pénzben sem, hiszen el lehet menni futni is. Baráti társaságban sokkal jobban esik az embernek a mozgás, észre sem veszi, és egészségesebben él.

Janni Anikó

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.