Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Sport minden mennyiségben

2011. szeptember 16. 12:07
Szeptember 16-án vette kezdetét a II. Veszprém Megyei Nagy Sportágválasztó öt helyszínen, legalább 50 sportággal.



Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A veszprémi megnyitón a stadionban Némedi Lajos alpolgármester hangsúlyozta, mennyire fontos a fiatalok életében a sportolás, szükséges az egészséges életmód felé fordulás. A rendezvény során több élsportolóval találkozhatnak a gyerekek, akiktől tanulhatnak, mondta. Kovács Norbert, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke is a testmozgás és az egészséges életmód fontosságát emelte ki nyitóbeszédében, hiszen csak így élhet az ember kiegyensúlyozott életet.

A rendezvény célja is az, hogy a fiatalok  – és természetesen az idősebbek is – minél több sportágat ismerjenek meg, belekezdjenek a rendszeres testmozgásba. Ehhez pénteken és szombaton is edzők és élsportolók nyújtanak segítséget. A sport népszerűsítése mellett a szervezők az egészséges életmódra és a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektettek, több program és játékos feladat kapcsán ismerkedhettek a témával a gyerekek.

A kézilabda, a vízilabda és a futball mellett olyan sportágakkal ismerkedhetnek az érdeklődők, mint például a baseball, a jégkorong, a capoeira, egyéb küzdősportok, a súlylökés, a természetjárás, és még rengeteg érdekességet vonultatnak fel a szervezők és a sportegyesületek.

Kevesen gondolnák, hogy a tánc mennyire megerőltető sport lehet. A Fortuna Ritmikus Gimnasztika & Twirling Stúdióban nagyon változatos és dinamikus mozgásformát végeznek a tánc és sportakrobatika ötvözésével. A különböző gyakorlatoknak és eszközöknek köszönhetően ez a sportág mindig más, nem lehet megunni. Leginkább 6 éves korban ajánlott elkezdeni, hiszen nagyon hajlékonynak kell lenni.

A sportágválasztón így minden korosztály megtalálhatja a hozzá legjobban passzoló sportot. Aki pénteken nem látogatott ki az eseményre, az szombaton 9 órától 17 óra között semmiképpen ne maradjon le róla!

Janni Anikó
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.