Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Kétkerekű bajnokság

2011. szeptember 16. 12:12
A mountain bike a legnépszerűbb kerékpáros szakág Magyarországon – több ezren hódolnak szenvedélyüknek az erdőben. Vasárnap Veszprém utcáit lepik el a versenyzők.

A veszprémi McDonald's BringaMánia Magyar Nagydíj a város közepén, a várban, a belvárosban és a Gulya-dombon kijelölt körpályán zajlik, olyan díszletek előtt és alatt mint a vár, a Völgyhíd vagy az Óváros tér.

A szeptember 18-án zajló nemzetközi hegyikerékpár-verseny szervezői a gyermekeknek is biztosítanak programokat, BringaSuli és KRESZ-teszt is szerepel a veszprémi események között. A helyi iskolák tanulói a számukra kiírt terepversenyen mérhetik össze kerékpáros tudásukat és erőnlétüket. A fiatalok a Gulya-dombi parkolónál kijelölt, egy kilométeres pályán versenyezhetnek vasárnap reggel 9 és 10 óra között. Az Óváros téren reggel tíztől délután ötig üzemel majd a BringaSuli pályája, melyet bárki kipróbálhat, a fiatal érdeklődők KRESZ-kérdőíveken tesztelhetik közlekedési szabályismereteiket.

A McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíjat különböző gyermek-kategóriákban is meghirdették a Vuelta Sportiroda szervezői, ezeken már felkészített, versenyképes hegyikerékpárok és megfelelő kerékpáros tudás szükséges.

A felnőttek is összecsapnak ezen a napon, hiszen a C2-es kategóriájú veszprémi versenyen még lehet az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos világranglista-pontokat szerezni. A kilátogatók drukkolhatnak többek közt a pekingi olimpikon Parti Andrásnak, az U23-as világkupa-összetett második helyezettjének, Benkó Barbarának, a külföldiek közül a 2005-ös junior-világbajnok Robert Gehbauernek.

Az alábbi videón Buruczki Szilárd (Kőbányai Torna Club) többszörös magyar bajnok versenyző mutatja be a pályát


Az esemény fővédnöke Porga Gyula, Veszprém polgármestere. A verseny további részletei ide kattintva olvashatók. A programokhoz kapcsolódó forgalomkorlátozásokról itt olvashatnak.
 

Cseh Zoltán
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.