Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Kiváló produkció – megvan az első diadal!

2011. szeptember 17. 20:34
A remek egyéni teljesítményeket felvonultató és óriásit küzdő Veszprém Barabás KC nagy csatában győzte le a vendég érdieket az NB I 3. körében.

Kiváló meccshangulatban, majd’ ezer néző előtt fogadta a nyáron alaposan megerősödött Érd együttesét a veszprémi női kézilabda alakulat a Március 15. utcai sportcsarnokban. A sérült, s társait így csak a lelátóról figyelő Emberovics Míra hiányzásának köszönhetően némileg szokatlan összeállításban kezdtek a bakonyiak: Földes Viktória kapta meg a karmesteri pálcát, Farkas Veronika pedig jobbátlövőként kezdett.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Előbbi nevéhez fűződik a mérkőzés első találata, amelyet Bulath akciógólja és higgadtan értékesített büntetője követte (5. perc: 3:0). A mieink fórja Tóth Tímea révén nem sokkal később egyre olvadt, dacára annak, hogy a klasszist követő emberfogással őrizte Juhász (10. perc: 5:4). Parázs csaták, hatalmas küzdelem jellemezte a játékot, mindkét együttes óriási harci kedvvel felvértezve űzte ellenfelét. A veszprémi hátsó alakzat a remeklő Kiss Éva előtt kiválóan működött, de a túloldalon is akadtak remek teljesítmények. A 13. minutumban Vincze Melinda góljával így el is olvadt a különbség (7:7).

A folytatásban szó szerint fej-fej mellett haladtak a felek. A Veszprém rendre megszerezte a vezetést, amelyre ez ellenfél rendre válaszolni tudott. A félidő derekánál Azari duplázott, majd a kimaradt büntetőjét követően Bulath kárpótolta a szurkolókat egy óriási bombával (20. perc: 10:9). Hárommal a félidei szünet előtt a vezetést is magukhoz ragadták a Pest megyeiek (11:12), Gyurka János időkérése után azonban még a pihenő előtt fordítani tudott a házigazda (14:13).

A második játékrész első hét percében csak egyszer zörrentek meg a hálók, ekkor azonban „megroppantotta” ellenfelét a VBKC, amely zömében gyors indításgólokkal 4-0-s szériát vágott ki (41. perc: 19:15). Két gyors vendég találatot követően ismét felvillant a felzárkózás lehetősége az Érd számára, ám Kiss Éva eszén büntetőből sem tudtak túljárni. A parádézó hálóőr előbb Tóth Tímea, majd Bognár Barbara hétméteresét is hárította. Az önbizalmát vesztett ellenfél hiába futott az eredmény után, találkozó háromnegyedénél Farkas visszaállította a különbséget (46. perc: 21:17).

Kisshez hasonlóan Bulath „ellenszerét” sem találták Szabó Edina tanítványai, a kiváló átlövő újabb remekül helyezett lövése után már öt volt közte (52. perc: 24:19). Az utolsó tíz percben így már nem volt esélye a vendégeknek a pontszerzésre, 26:21 után már csak a végeredmény (26:23) kozmetikázására futotta erejéükből. Az idei első győzelmét elkönyvelő Barabás KC-t felállva, vastapssal ünnepelte a publikum.

Női kézilabda NB I 3. forduló:
Veszprém Barabás KC–ÉTV-Érdi VSE 26:23 (14:13)
Március 15. utcai sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.
Veszprém: KISS É. – Azari 3, Farkas V. 3., MAYER 5, FÖLDES V. 3, BULATH 9 (1), Juhász 2. Csere: Lengyel (kapus), Borkowska, Hanczvikkel, Nagy I. 1. Vezetőedző: Gyurka János.
Érd: Oguntoye – Tamás 2, Kuridza, Pádár, Kisfaludy, VINCZE M. 5, Tóth T. 5 (1). Csere: BOGNÁR B. 5, Kovács A. 2., Vukcevic 2, Szekeres, Balogh B., Wolf 2 (1). Vezetőedző: Szabó Edina.
Hétméteresek: 2/1, ill. 4/2.
Kiállítások: 12, ill. 12 perc.


Nagyobb méretű képeinket a Facebook oldalunkon találja meg.

Edzői nyilatkozatok

Gyurka János: – Kiválóan küzdöttünk, nagyon koncentráltan és fegyelmezetten játszottunk egy olyan Érd ellen, amely borzalmasan megerősödött. Mind védekezésben, mind támadásban betartották a kéréseimet a lányok. Mindehhez nagyszerű egyéni teljesítmények társultak. Csak dicséretet érdemel a csapatom. Úgy gondolom, hogy a szurkolóink elégedettek lehetnek a mai hozzáállással. Köszönjük a támogatásukat, s azt, hogy hatvan percen keresztül bíztak bennünk.
 

Szabó Edina: – Fennakadtunk az ellenfél kapusán. A kulcsjátékosaimtól többet várok, mint amit ezen a meccsen nyújtottak.





 

A mérkőzés előtt írtuk:
Újabb kemény erőpróba következik

Galéria
Veszprém Barabás KC – ÉTV-Érdi VSE 26:23 (14:13)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.