Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

A „meglepetéscsapathoz” látogatnak

2011. szeptember 22. 17:38
Az első osztályú női kézilabda bajnokság 4. fordulójában az eddig háromból három meccset nyerő váciakhoz látogatnak a Barabás-lányok.

A Veszprém Barabás KC a címvédő Győr elleni vereséget, s a Fehérvár elleni döntetlent követően legutóbb kitűnő játékkal verte a kifejezetten jó erőkből álló Érd együttesét. Bulathék soron következő feladata finoman szólva sem ígérkezik könnyűnek, hiszen szombaton (16 óra) ahhoz a Váchoz látogatnak, amely az eddigi három találkozóján az Érd és a Kiskunhalas mellett a Debrecent is legyőzte.


Uhrakova (balra) csapata, a Vác eddig hibátlan az NB I-ben

A két együttes egy héttel a bajnoki rajt előtt felkészülési mérkőzésen már összecsapott a Március 15. utcai csarnokban, amelynek alkalmával a Duna-partiak diadalmaskodtak 24:26-ra.

Az idénybeli első diadalról és a következő csatáról Gyurka János vezetőedzővel beszélgettünk.

– Magasra tette a csapat a mércét a szombati produkcióval.
– Már régóta áhította az együttes a most mutatott játékot és küzdelmet. Mindez a csapatmunka diadala volt, amelyhez remek egyéni teljesítmények párosultak. Végre a védekezésünk is megfelelő „frekvencián” működött, a kapuban Kiss Éva pedig fantasztikusat nyújtott. Maroknyi kis csapatunk mind erőnlétben, mind játékban felőrölte azt az Érdet, amely nagyon jó játékosokból áll, de játékban szemmel láthatóan még nem érett össze teljesen. „Férfias” munka volt, aminek persze a veszélye is megvan. Hiszen ha elbízzuk magunkat, s ebből a sikerből akarunk sokáig megélni, akkor ez nem fog sikerülni. Szép teljesítményt nyújtottunk, örülni kel, a pozitív dolgokat le kell vonni, építkezni tovább, de nem szabad az eredményre „ráülni”, hiszen ez már történelem. Máris itt az újabb kihívás, egy kegyetlenül nehéz meccs vár ránk Vácott.


Kiss Éva az Érd ellen válogatott formában védett

– A két hazai bajnoki után kijelenthetjük: telitalálat volt a költözés ötlete.
– Már korábban is szerettünk volna itt játszani, de csak most adódott lehetőségünk a váltásra. Számunkra ez az ideális méret, hiszen ezt a csarnokot meg tudjuk tölteni. Fontos, hogy a kilátogató szurkolóink is egész más élménnyel tudnak itt gazdagodni. Ideális helyszínen dolgozunk, jól érezzük magunkat, s ez az eredményen is megmutatkozik.

– Feltételezem, hogy az Érd elleni diadalt követően remek hangulatban kezdtétek a hetet.
– A hét eleje mindig döcögős, ezzel gondolom, mindenki így van a munkahelyén. A mérkőzés után mondtam a lányoknak, hogy itt van az ünneplés ideje, vasárnaptól azonban készülni kell a következő kihívásra és feladatra. Döcögősen indulta hét, de már belerázódtunk. Az argentinok felkértek bennünket, hogy hétfőn játsszunk velük egy edzőmeccset, s segítsünk nekik. Mi megtettük ezt, s két góllal legyőztük őket.


Kiváló otthonra leltek a bakonyiak

– Szombaton az eddig százszázalékos Váchoz látogatnak.
– Véleményem szerint a Vác az idény meglepetéscsapata, amely nagyon kellemetlen ellenfél. Olyan mint a sündisznó: szúr mindenhol. Odahaza nagy erőt képviselnek, sokat futnak, illetve mozognak védekezésben. A kitartásukat mutatja, hogy az Érd elleni meccsüket mínusz hétről fordították meg. Koncentrált játékot kell nyújtanunk ellenük sok faulttal. Ha kapkodva játszunk, vagy „álló” kézilabdát produkálunk (ahogy azt Fehérváron tettünk az első félidőben), nagy bajban lehetünk. Ennek tehát nem szabad előfordulnia. Fontos lesz, hogy sikeréhesen lépjünk pályára. Felejtsük el az utolsó meccsünket, s most is akarjunk nyerni, hiszen a céljainkhoz itt is pontra, pontokra lesz szükségünk.

Emberovics hadra fogható már? A többiek egészségesek?
Míra még nem végezhet teljes értékű munkát, így egyelőre nem tudom megmondani, hogy számíthatok-e rá szombaton. Ez majd holnap fog eldőlni. A boka gyorsan gyógyul, de az időt meg kell adni neki, hogy tudjon regenerálódni. Bízom abban, hogy az elkövetkező két napban fog annyit javulni, hogy valamennyit tudjon majd segíteni nekünk. Mint mindenki másra, rá is nagyon nagy szükség van ebben a csapatban. A többiek rendben vannak. A kézilabdásnak persze mindig fáj valamije, de ezeken túl tudják tenni magukat a lányok. Mondhatjuk tehát, hogy mindenki a fedélzeten van.


Gyurka János: Felejtsük el az utolsó meccsünket

Női kézilabda NB I, 4. forduló:
Szeptember 24. (szombat) 16:00
Váci NKSEVeszprém Barabás KC
Vác

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.