Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Biztató formában

2011. szeptember 23. 20:20
Az MKB Veszprém KC idénybeli legjobb játékával 41:18-ra verte a vendég kecskemétieket az NB I pénteki meccsén.

A Bajnokok Ligája rajt előtti utolsó hazai bajnokiján a középmezőnyhöz tartozó Kecskemét gárdáját fogadta a listavezető Veszprém az Arénában.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A vendégek szlovák válogatott beállósa, Petro jegyezte a találkozó első találatát, ezt követően azonban a hazaiak az Iváncsik-fivérek révén valósággal átgázoltak ellenfelükön (10. perc: 7:1). Az MKB hátsó alakzata kiválóan működött együtt a remeklő Alilovic-csal, a bakonyi támadásokat pedig kifejezetten ötletes és pontos játék jellemezte. S ami talán ennél is fontosabb, a veszprémiek réglátott harci kedvvel és elszántsággal küzdöttek.

A folytatásban Szabó ugyan háromszor is betalált, ám 12:5-ös állást követően hosszú percekig ismét csak a mieink örülhettek. Vujin és Terzic is nagyszerű átlövés góljaival a Mocsai-csapat 7:0-ás szériát produkált (27. perc: 19:5), a szünetre pedig tovább hízott a különbség (22:7).

A térfélcsere után Gulyás, Császár, Sulic, Perez és Korazija érkezett, a cserék azonban nem törték meg az alakulat elsöprő lendületét. A vendéglátók Császár vezetésével folyamatosan növelték előnyüket, az összecsapás háromnegyedénél már húsz (!) volt közte (44. perc: 31:11).

A második felvonásában a keret valamennyi tagja pályára lépett, a bokatörést szenvedő Fazekas (aki ezúttal a lelátóról szurkolt a társaknak) távollétében Liszkai is lehetőséget kapott, aki élt is a bizalommal. Gulyás és Korazija pedig két alkalommal is tetszetős kínai figurából szerzett találattal kápráztatta el a publikumot. Ám a vastaps e nélkül is járt a gárdának: hiszen Ilyésék a mai produkciójukkal maximálisan kiszolgálták a közönséget.

A 41:18-as végeredmény hűen tükrözi a két alakulat tudásbeli különbségét, amelyhez ezúttal kitűnő küzdőszellem és kreatív játék is párosult.

Férfi kézilabda NB I 7. forduló:
MKB Veszprém KC–Kecskeméti KSE 41:18 (22:7)
Veszprém Aréna, 1300 néző. Vezette: Bacs, Bán.
Veszprém: Alilovic – Iváncsik T. 4, Vilovski 2, Laluska 1, Ilyés, Terzic 3, Iváncsik G. 7. Csere: Liszkai (kapus), Vujin 6 (2), Gulyás 3, Sulic 4, Császár 6 (2), Perez 2, Korazija 2, Schuch, Hud 1. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Kecskemét: Nagy L. – Vancsics, Bakos D. 1, Nagy T., Petro 1, Szabó P. 3, Varsandán M. 1. Csere: Kiss O., Árki (kapusok), Dobó 2, Tóth E. 1 (1), Konkoly 2, Antal 4, Temesvári 1, Kupcsik 2, Varsandán Á. Vezetőedző: Avar György.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1.

Edzői nyilatkozatok

Mocsai Lajos: – A csapat az első félidőben nagyon frissen, kreatívan, erőtől duzzadóan, BL-tempóban kézilabdázott. Örülök, hogy Alilovic és a védelem együttműködése folyamatosan javul. Emellett több jó egyéni teljesítményt is láthattunk ma. A csapat most tudott felemelkedni azokból a fizikai képességekből, amelyeket korábban megalapoztunk. Erősebb ellenállásra számítottam a kecskemétiektől. Holnap pihenő, vasárnap és hétfőn pedig készülünk a Csurgó elleni meccsre. Bízunk benne, hogy ellenük is jó meccset tudunk játszani. Örülök annak, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni, s fontos információkat kaptam arról, hogy a BL-meccseken kikre lehet majd igazán számítani.

Avar György: – Sok sikert a Veszprémnek a BL-ben. A sajtóban megjelentekkel ellentétben egy egységes, markáns csapattal találkoztunk, akik mindezt ellenünk akarták bebizonyítani. Ennek lettünk az áldozatai.



 

Galéria
MKB Veszprém KC – Kecskeméti KSE 41:18 (22:7)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.