Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

Atlétikai megmérettetés

2011. szeptember 26. 17:24
Mintegy félezer diák vett részt a 19. Köztársaság Kupán, amelynek a városi stadion adott helyet hétfőn. Egy ajkai iskola vihette haza a vándorkupát.

A Simonyi iskola által rendezett megyei atlétika verseny résztvevőit elsőként Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere köszöntötte, jó sportolást kívánva a fiataloknak, majd Kovács Norbert, a megyei önkormányzat alelnöke szólt az ifjú sportolókhoz. – A 19. alkalom mutatja, milyen fontos szerepet tölt be megyénkben ez a rendezvény, amelyen az 1956-os eseményekre is emlékezünk. Akkor forradalmárok küzdöttek, most nektek kell megmutatni, hogy erősebbek, ügyesebbek vagytok az ellenfeleteknél, eléritek céljaitokat – fogalmazott Kovács Norbert.


Kovács Norbert

Hiánypótlásként indult útjára a sportrendezvény a köztársaság kikiáltásának ünnepén, amiből végül hagyomány született – tudtuk meg a főszervezőtől. Az atlétikai versenyek jelentős része két évfolyamos, itt azonban 5-8. osztályig bizonyíthatnak a diákok. A megye nagy részéből képviseltetik magukat iskolák, sok kistelepülésről is, s nem csak sportorientált intézményekből. Ez a megye egyik legnépesebb egyéni sportversenye – hangsúlyozta Kungl József a társszervező VEDAC képviseletében.

A nap folyamán az iskolák csapatai között, valamint egyéniben is kemény harcok folytak a legjobb helyezésekért összesen hat versenyszámban, amelyekben korosztályonként hirdettek eredményt. A 10 torta és a 6 kupa mellett közel 260 érmet osztottak ki a Simonyi iskolában megtartott délutáni eredményhirdetésen.

Veszprém megye legjobb iskolája az ajkai Fekete István - Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola lett (ők vitték el az abszolút győzelmet is és a vele járó vándorkupát) a zirci Reguly Antal és a Halimba, Nyirád, Szőc Intézményfenntartó Társulás Általános Iskolája, Óvodája és Egységes Óvoda-Bölcsődéje előtt. A megyeszékhely tanintézményei közül a Dózsa György Általános Iskola bizonyult a legügyesebbnek, őket a Simonyi és a Báthory követte.

Cseh Zoltán
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.