Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Kötelező a győzelem

2011. szeptember 29. 20:05
A sereghajtó Kiskunhalas ellen javíthat szombaton (18 óra) a Veszprém Barabás KC, amelynek soraiban Emberovics és Bulath továbbra sincs százszázalékos állapotban.

A női kézilabda élvonal 5. fordulójában a tabella utolsó helyén álló Kiskunhalast látja vendégül a Veszprém Barabás KC szombaton a Március 15. utcai sportcsarnokban.

Mint ismeretes, a mieink az előző körben 34:26-os vereséget a szenvedtek a bajnokságot kiválóan kezdő váciak otthonában.

Emberovics Míra sérülten csak mélyen a tudása alatt tudott játszani, Bulath Anita pedig már az összecsapás elején megsérült, ami szintén rányomta a bélyegét meccsre – tekintett vissza a múlt heti találkozóra Gyurka János. – Dicséretes, hogy negyven percig így is tudtuk tartani magunkat, ezt követően azonban érthető módon elfogytunk. Ekkor jöttek a fiataljaink, akik nemigen tudtak lendíteni a játékon, bár a küzdőszellem ekkor is megmaradt. Sajnálatos, hogy így alakult a találkozó, hiszen sokat készültünk rá – fogalmazott a bakonyiak vezetőedzője, aki azt is hozzátette: a nyolcgólos különbség nem tükrözi a valóságot.


A maródi Bulath játékára nagy szükség lenne

Kesergésre persze nincs idő, hiszen a hétvégén a pont nélküli kiskunhalasiak ellen javíthat mérlegén a VBKC. A bakonyiak mestere ennek ellenére óvatosságra intett.

– A soron következő ellenfelünk összes idei mérkőzését láttuk, amely alapján kijelenthető, hogy nagy küzdőszellemű csapat érkezik hozzánk, amely hatvan percen keresztül tud harcolni. Noha most kerültek vissza az élvonalba, játékosaik többsége nagy rutinnal rendelkezik, ezért nem szabad őket lebecsülni. Bízom benne, hogy megfelelő tempót fogunk diktálni. A védekezésünknek koncentráltabban és fegyelmezettebben kell működnie, amelyből gyors indításgólokat szeretnénk lőni. Jó szellemű társaságunk van, amely idehaza jó teljesítményre képes – húzta alá az egykori 297-szeres válogatott kiválóság.

Ami a sérülteket illeti, Bulath szerdán gyakorolt először a társakkal (könnyített edzésmunkát végzett), amelynek alkalmával láthatóan még fájdalmai voltak. S Emberovics bokája sincs máh százszázalékos állapotban. Mindezek ellenére nem elképzelhetetlen, hogy a két átlövő szombaton pályára lépjen.

Női kézilabda NB I, 5. forduló:
Október 1. (szombat) 18:00
Veszprém Barabás KC–Kiskunhalas NKSE
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.