Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Küzdelem + fiatalság = győzelem

2011. október 1. 10:35 // Forrás: balatonfuredikc.hu
A Balatonfüred fiataljai vezetésével, hatalmas csatában győzte le a vendég gyöngyösieket a férfi kézilabda élvonal pénteki találkozóján.

Tovább szűkültek Sótonyi László variációs lehetőségei, mivel Lelkes mellett egy újabb balkezes esett ki a játékból. Mateo Dioris a Pánamerikai Játékokon vesz részt a dominikai válogatottal. Sandrk már leült a kispadra, de sejthető volt, hogy csak végszükség esetén áll be. Így előtérbe kerültek a fiatalok, akik éltek a lehetőséggel.

Gazdag találatával az "újoncok" kezdték a gólgyártást, de pillanatok alatt fordítottak a hazaiak. Jó negyedóra után tudtak egalizálni Nagy Károly tanítványai. Ettől kezdve egy-egy góllal a hazaiak vezettek, de meglépni nem tudtak. Vagy bosszantó hibák csúsztak a füredi támadásokba, vagy a sikeres befejezés után rosszul rendeződtek vissza és válogatott erősségű átlövőivel, Baloghgal, Halásszal, a szélső Szalafaival, vagy a beállós Sándor Ákossal rögtön büntetett a Gyöngyös. Sőt a félidő hajrájában fordítani is tudtak. Már kettővel mentek, amikor a csak 17 éves Hornyák Péter immáron harmadik (!) találatával egyenlített a Balatonfüred. Tíz másodperc volt a szünetig, már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor Szalafai lövése utat talált Szabó Tamás kapujába.

Emberhátrányba kezdte a második játékrészt a Gyöngyös, de remekül kijátszották az emberfogásra játszó füredi védelmet és növelték az előnyüket, sőt kiharcoltak egy füredi kiállítást is. A Füred csak zárkózni tudott, de Halász találataival egy jó negyedórán át őrizte az előnyét a vendég csapat. Ekkor a fiatal Zdolik és a nagy kedvvel játszó Ivanov találataival fordítottak a hazaiak, sőt három góllal is el tudtak menni. Halász és Balogh faragta az előnyt, de nem maradtak el a füredi válaszok sem, így a véghajrára háromgólos füredi előnnyel fordultak a csapatok. Ekkor Balogh büntetőből csökkentette a különbséget, de Tombor - szintén büntetőből - visszaállította a különbséget. Egész pályás letámadásra jöttek ki az utolsó percben a vendégek és két gólt is találtak, de az utolsó letámadásukra maradt 10 másodperc már kevés volt. Tombor kosaras módra cikázott a saját térfelén, majd tért ölelő ívelésével koptatta el az utolsó másodperceket.

Sokan tartottak a rossz előjelek után ettől e meccstől Füreden. Újoncok jöttek Füredre, de válogatottak és rutinos játékosok voltak ezek az"újoncok". Igazolták is a tudásukat, de a fürediek nagyon összekapták magukat. Összeszorított fogakkal küzdöttek. Sokat jelentett, hogy Salamon és Szöllősi lövései megtalálták az utat a gyöngyösi kapuba. Ivanov "Sányink" megalkuvást nem ismerő harcossága ezúttal gólokat eredményezett. Szabó Tomi is hárított, minden háríthatót. Rutinos "öregjeink" talán egy picit halványabbak voltak. Most nem ők vitték hátukon a csapatot, de a legfontosabb pillanatokban nem remegett meg a kezük, és amikor Tombor a saját hatosa fölé berepülve szerzett meg egy gyöngyösi átadást, amit azonnal odalöbbölt a kirobbanó Pásztornak, aki nem hibázott, hát az egyszerűen gyönyörű volt. A füredi szíveket leginkább az melengette meg - a győzelmen túl - hogy a bátran bevetett fiatalok nem epizodisták voltak, hanem főszerepet vállaltak. Zdolik Bence öt gólt vágott és gólpasszokat adott. Hornyák Péter a maga 17 éve összes szemtelenségével dobta be a ziccereit. Amit ma láttunk tőlük, az szép jövőt sejtet.

A fiatalok a saját meccseiken is kitettek magukért. A juniorok 25 góllal lépték le a vendégeket: 45:20. Az ifik is végre úgy játszottak, amire tehetségük alapján vártuk: 37:26.

Férfi kézilabda NB I, 6. forduló:
Balatonfüredi KSE–B-Braun Gyöngyös 26:25 (13:14)
Balatonfüred, 600 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos.
Balatonfüred: SZABÓ T.– Tombor 3 (1), SZÖLLŐSI B. 4, Kis Á., Kovács Gy. 1, SALAMON 4, Pásztor 2. Csere: HORNYÁK 3, Németh L., IVANOV 4, ZDOLIK 5. Edző: Sótonyi László.
Gyöngyös: KENYERES– Szalafai 3, BALOGH ZS. 6 (1), SÁNDOR Á. 3, Koller, Juhász K. 2, Gazdag 2. Csere: Melus (kapus), HALÁSZ 6, Nigrinyi 1, Doros 1, Gúnya, Pál G. 1. Edző: Nagy Károly.
Az eredmény alakulása. 8. p.: 3:1. 16. p.: 5:5. 26. p.: 10:9. 32. p.: 14:16. 38. p.: 17:19. 49. p.: 22:19. 59. p.: 26:23.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1.

Edzői nyilatkozatok

Sótonyi László:– A sok sérülés miatti szűkös taktikai lehetőségeink dacára óriásit küzdve hoztuk a mérkőzést.

Nagy Károly: – Sok minden volt ebben a mérkőzésben, de nem voltunk elég rutinosak, hogy meg tudjuk nyerni.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.