Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Győzelem gyenge teljesítménnyel

2011. október 1. 20:21
Harminchat percnyi kiállítás, két piros lap, tizenhat megítélt hétméteres a Barabás–Kiskunhalas női kézilabda bajnokin. A hazaiak időn túli büntetővel nyertek.

A női kézilabda élvonal 5. fordulójában a sereghajtó Kiskunhalas együttesét látta vendégül a világoskék mezre váltó Veszprém Barabás KC a Március 15. utcai sportcsarnokban. A vendéglátók mindkét sérüléssel bajlódó átlövője, a csapatkapitány Bulath és Emberovics is a kezdőcsapatban kapott helyett.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A kiskunhalasiak kezdtek jobban, s három perc alatt hármat vágtak Kiss Évának. Igaz, mindez inkább a riválist bizonytalanította el, így a mieink a büntetőit higgadtan értékesítő Bulath vezetésével fordítani tudtak (8. perc: 4:3). A volt veszprémi jobbszélső, Sterbik és Mayer gólváltása után ismét hármat lőttek zsinórban a halasiak (13. perc: 5:7). Gyurka János időkéréssel és folyamatos cserékkel is próbálkozott, ám tanítványai továbbra is rendkívül pontatlanul és sok hibával kézilabdáztak. A vendégek pedig egyre inkább kezdték elhinni, hogy lehet keresnivalójuk a jóval esélyesebb rivális otthonában.


Nagyméretű képeinket a Facebook oldalunkon találja. Kattintson!

A játékrész kétharmadánál az ellenfél legjobbja, Barna révén már három volt közte. A bakonyiaknál támadásban csak Farkas volt dicsérhető, de Bulath hibátlanul lőtt hetesei is kellettek a különbség tartásához (22. perc: 12:13). Úgy tűnt, hogy a szünetig rendezheti sorait a VBKC, a vendégek viszont másképp vélekedtek, s sorozatban négyszer is bevették a Kiss helyére beállt Lengyel kapuját. Szamoránsky kisbüntetése után még faraghatott volna hátrányából a Gyurka-csapat, a különbség azonban már nem változott a félidei pihenőig (14:19).

A térfélcsere után aztán hatalmasat változott a játék képe: Bulathék ellentmondást nem tűrve, 7:0-s szériával startoltak (37. perc: 21:19). Az alföldiek helyzetét tovább rontotta, hogy beállósuk Szamoránsky begyűjtötte a harmadik kétperces kisbüntetését és a kiállítás sorsára jutott. Ám Varga József időkérése után fel tudott állni a padlóról a sereghajtó, s a folytatásban egy gólon belül maradtak (41. perc: 22:21). A találkozó háromnegyedénél Azari duplája után már három volt közte. A kapuját „visszafoglaló” Kiss sorozatban hárította a ziccereket és a hétmétereseket, elöl azonban nem találta magát a Barabás KC, Tápai Andrea révén így ismét egyenlő volt az állás (50. perc: 26:26).

Az utolsó tíz minutum elképesztő izgalmakat tartogatott, amelyben a mieink rendre megszerezték a vezetést, Takácsék pedig rendre egyenlítettek. Öttel a vége előtt Mayer is megkapta a harmadik kiállítását, így piros mezes „kollégájához” hasonlóan ő is felülhetett a lelátóra. 29:29-es állásnál érkeztek a felek a találkozó utolsó percéhez, amikor Gyurka János időt kért, a hátralévő időt pedig már taktikusan végigtámadta a VBKC. S amikor már úgy tűnt, hogy megosztoznak a pontokon a felek, az utolsó pillanatban büntetőt lőhetett Bulath, aki be is vágta a játékszert a hálóba (30:29). A mieink gyenge teljesítménnyel is otthon tartották a két bajnoki pontot.

A statisztikában szereplő harminchat percnyi kiállítás, két piros lap, s tizenhat megítélt hétméteres alapján úgy tűnhet, hogy kifejezetten durva és sportszerűtlen volt az összecsapás. A látottak azonban ezt nem erősítik meg, a szurkolók ellenben úgy látták, hogy a játékvezetők kifejezetten rossz felfogásban vezették az összecsapást. S a Herczeg-Südi páros mai teljesítményével kapcsolatban ez volt a legszalonképesebb megfogalmazás.

Női kézilabda NB I, 5. forduló:
Veszprém Barabás KC–Kiskunhalasi NKSE 30:29 (14:19)
Veszprém, 500 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Veszprém: Kiss É. – Azari 3, Mayer 3, Emberovics 3, Bulath 9 (7), Farkas 8, Juhász. Csere: Lengyel (kapus), Földes K., Szabadfi 2, Földes V. 1 (1), Nagy I. 1. Vezetőedző: Gyurka János.
Kiskunhalas: Pető – Sterbik 4 (1), Tápai A. 4, Takács B. 3, Szamoránsky 3, A, Barna 7, Fehér 2 (2). Csere: Scholtz (kapus), Kurgyis 3, Kosik 1, Kokas, Toplak 2. Edző: Varga József.
Kiállítások: 18, ill. 18 perc.
Hétméteresek: 9/8, ill. 7/3.

Edzői nyilatkozatok

Gyurka János: – Borzalmas első félidőt játszottunk, amit a tizenkilenc kapott gólunk is mutat. A cserékkel próbáltam frissíteni, de beragadtunk. Hiányoztak a jó egyéni teljesítmények. A második félidő elején felpörögtünk, s ekkor már azt mutattuk, amire képesek vagyunk. Összességében elmondható, hogy magunknak tettünk nehézzé a találkozót, amellyel hagytuk belelkesedni a Kiskunhalas. Borzalmasan sok hibával játszottunk, ám rossz játékkal is nyertünk. Most lesz egy kis időnk, hogy a hibákat kijavítsuk.

Varga József: – Megdolgoztunk ezért a mérkőzésért, egy pontot mindenképpen megérdemeltünk volna. Felvettük a versenyt a sokkal nagyobb játékerővel rendelkező Barabással a versenyt.

A mérkőzés előtt írtuk:
Kötelező a győzelem

Galéria
Veszprém Barabás KC – Kiskunhalasi NKSE 30:29 (14:19)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. 2024. április 22. 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. 2024. április 22. 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. 2024. április 22. 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.